Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

dezsoe

Arduino-hoz nem értek, ezért ne kövezzenek meg az "Arduinosok". Gyors gugli 16MHz-et írt. Megnéztem a 486-osokat, 100MHz. Valóban sokkal gyorsabb. DE!

1. Most éppen DOS-ról beszéltünk úgy általában és nem CNC vezértlésről. (Én legalábbis arra a felvetésre válaszoltam.)
2. Mégis, mi a búbánatot tud egy motor vezérlő akár 1-2MHz-es órajellel csinálni? (Lehet, hogy tud, csak én vagyok tudatlan a témában. Csak nekem olyan elképzelhetetlennek tűnik ez a frekvencia.)
3. Milyen grafika? Nem arról volt szó - most függetlenül az 1. ponttól -, hogy DOS-olunk, csak vezérlünk, semmi csicsa-micsa?
4. Semmi bajom a régivel, épp nemrég írtam le. Attól még a tények tények maradnak. Az, hogy jelenleg egy zenelejátszóban nagyságrendekkel komolyabb számítási kapacitás van, mint amivel anno a Holdra szálltak, az nem jelenti, hogy az nem volt komoly teljesítmény. Sőt! Ne keverjük a tényeket az indulatokkal. :)

000000000

Mintha ezt a lépés frekvenciát mintha kiveséztük volna anno.
400kHz felett a puls rendszer meghal már ipari vezérlőknél is.
Ezért használják a nagyobb biztonságot jelentő dupla kvadratúra jeleket, de ennél se láttam 400KHz feletti frekvenciát.
Tehát hiába tud bármennyivel többet nem létezik vezérlő ami feldolgozná !
A dosz már itt elvérzett akárhány MHz-es jelével !

000000000

Gondolom, nem akarod érteni.
Röviden.
Választod a legtöbbet tudó eszközt és rájössz, kevés.
Másik eszközt választasz, de az már nem mikrovezérlő.
Valami más.

000000000

A PLC mikroprocesszora érzéketlenebb a zavarokra, más magyarázat nincs.
Ugyanazt megépítettük mint a PLC előtt van szűrés és akkor sem volt életképes.

keri

Ti most ténylegesen képesek vagytok tűzőgép mesterrel vitatkozni? Vegyétek észre hogy bármit hajlandó mondani ha azzal egymásnak ugraszthatja a népeket és vitát generálhat.

000000000

Nekem a gyerekkorom jut az eszembe.
Benéztünk egy ritka személykocsi ablakán és meglestük, mekkora a legnagyobb szám a kilométeróra számlapján.
Az a gyerek győzött, aki a legnagyobb számot tudta bediktálni.

Részemről ennyi a témával kapcsolatban.

000000000

Mintha ugyanezt kicsit árnyaltabban ecseteltem már lejjebb a [18625] hozzászólásban  [#nevetes1]

keri

ott vesztett, hogy válaszolt egy trollnak [#hehe]

keri

000000000

Van akit ha kész tények elé állítasz se ad igazat amikor már más értelmes magyarázat nem marad akkor sem !
Akkor jön a személyeskedés.

4ybj8h3c8

Nehéz mi?
Feladathoz az eszközt. Ha nem elég, akkor egy nagyobbat.
Ha kicsit választottál, arról nem az eszköz tehet.

MoparMan

higgadás kartársak, higgadás! [#felkialtas]

keri

Szegelgetek mellet soha [#hehe]

s7manbs8

Pont nyertem a lottón, úgyhogy az már nem vesztés. :)

keri

Nekem fűtött műhelyem van, csak várom hogy befejezzen egy nyomtatást, aztán megyek vissza kajakot reszelni[#hawaii]