Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

kaqkk007

Akkor jól kell megirni a programot ...[#vigyor3]

000000000

Ez amit emlitesz egy gyors logikai analizátor képes rá nem?
Ami 100...200Mhz tud mérni!

000000000

Én szererem látni mit csinál az adot proci a lábain ennyire egyszerü a feltételem!

keri

Nekem nagyon úgy tűnik hogy senki nem használ itt logikai analizátort :D Én sem. Ezért nem tudunk tanácsot adni.

Szoftver írásakor lehet szimulálni, az nekem mindig elég volt. Minden másra meg egy szkóp, hangkártya vagy (mint tároló szkóp)

Ha neked ennél többre van szükséged, akkor válasz innen egy olyat ami tud eleget. Nem szoktak rosszat és túlárazottat árulni.
Ha olcsóbbra vágysz akkor meg kínaiaknál nézz körbe.

000000000

Bizakodtam benne de senki ugy látszik nem használ ilyen eszközt...

Csuhás

Sok lábat feldrótozni, vagy toldót készíteni, nagyon munkaigényes. Egy soros vonali debuggoláshoz pedig elég két vezeték.

keri

Mondjuk most eszembe jutott egy meló amihez jó volna.
Radarunk vezérlése kissé elavult, és jó lenne fejleszteni hozzá valami modernebbet, mert a hibáink jó része ebből ered. Igazából akár néhány AVR is elég lenne hozzá, de nyilván valami minősített ipari PLC-vel csinálnánk akkor már. Ehhez a buszrendszerre rácsatlakozni és visszafejteni az egyes parancsokat nem lenne rossz.

Cég meg is venné a műszert, csak ott van elszúrva hogy nem meri senki felvállalni hogy házon belül fejlesszük le és cseréljük le a gyári vezérlést. Régen ez soha nem volt akadály, de azok a vezetők akik képesek voltak felelősséget vállalni elmentek már nyugdíjba, az újak meg azt hiszik hogy a papírgyártással és felelősség hárítással minden megoldható...szóval már csak ezért sem lesz szükségem ilyenre [#hehe]

snapscan

Kettőt is használok, egy olcsó kínait és egy márkás, igencsak drága cuccot. De amíg a probléma sincs megfogalmazva, hogyan lehetne bármit is ajánlani??

000000000

Az 5$ logikai anaizátor is tudja az alap protokolokat igaz?
Ez-usb
itt ami igazán az áratá huzza az a sebeség nem milyen gyors?!

snapscan

Amit linkeltél, az kínai klón ugyan, és kapható közvetlenül kínából is, de amúgy működőképes, tudja a protokoll analizálást. Van belőle egy a fiókomban. Ha pusztán költséghatékonyságot keresel, jó helyen jársz, de a feszültség szintek határértékeit tartsd be, illetve ne akard 24MHz-ig használni, mert ott már nem összeegyeztethető a "pontosság" szóval.

000000000

Te mit használsz(márk/tudászintü)?

000000000

Van itt egy másik is ez is klon használhatonak tünik...

100m logic

snapscan

Tech-tools DigiView DV3200-at, de protokoll analizálásra én is Saleae klónt.

svejk

Segíts mert eddig nem tudok elszámolni! :)

"10 milliárd minta tárolása, elemzése (100 Hz .. 24 MHz mintavétel esetén is),

100 kHz vizsgálandó freki esetén ez hány másodperc letárolás időt jelent is?

snapscan

Most erre mit mondjak? És miért én? Kínai klón, szórni kell a népnek a nagy számokat... 600W PMPO és társai.. Ettől függetlenül protokoll analizálni megfelel.