Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

Bozso777

Azért ha a szervókar egy tolórúddal össze lenne kötve a toll tartóval, szebben mozogna.

s7manbs8

Ez a szervó még plotterbe toll emelőnek is pont jó lenne. Van is két valami szervóm elvileg , csak nem tom működik e vajon. Az a 7 dolláros Turnigy már jobbnak néz ki.

vadember

Egy kis elektromágnes nem jobb lenne?

Devecz Miklós

Danibának felajánlottam egy komplett mechanikát, vezérlés nélkül.
Meg is leltem a műhelyben, és ha már elővettem, kerestem rá vezérlést a neten.
Minden működik rajta, csak valami oknál fogva a tollat tartó motor nem akar oda-vissza mozogni, csak egy irányba, pedig mindent úgy csináltam, ahogy le volt írva a nagykönyvben.
Azt hiszem megy vissza a polc hátuljába.[#falbav][#falbav]

Bozso777

Az a két valami szervó pont tökéletes neked...próbáld ki velük, működik e amit el akarsz érni, és ha igen akkor veszel normálisabbat helyettük...

000000000

Nem értem, ezt miért írtad? Nem így történt.
Olvasd vissza a levelezésünket. Azt is amire nem válaszoltál.
Azt írtad csak mechanikát találtál. Nekem elsősorban az elektronika a gondom. Miért nem válaszoltál az utólsó levelemre?
Még mindig vevő vagyok.

000000000

A toll épsége miatt kell a kíméletes visszaengedés.

Devecz Miklós

Így is történt.
Csak "vasat" találtam, de ha már elővettem építettem hozzá egy kis elektronikát is.
Sajnos így is döglött, mert a program, amit letöltöttem hozzá, nem akar rendesen futni rajta, tehát továbbra is csak mechanika van vezérlés nélkül, ami Neked nem jó.
Ezért nem válaszoltam.

000000000

Add el így. Írj Magánba.

Devecz Miklós

Müködő program nélkül semmit sem ér.
Arra meg nincs energiám, hogy a nem működő gép miatti reklamációkkal foglalkozzak.

vjanos

Az a titok, hogy csak annyira emelje el a filctollat amennyire szükséges - hogy aztán elengedéskor minél kisebbet koppanjon.
Az ICO rostirónok jól bírják, az olcsó teszkósnak hamar szétverődik a hegye...

Az egyszerű vonalas ábrák mutatnak a legjobban, ott amúgy is csak kevésszer emeli fel. Ha valami pontokból állót sikerül elindítani, na az jobban igénybe veszi.
Lehet már láttad, itt azenyém.

De ez a mach3 ötlet... kicsit ágyúval verébre :)

vjanos

Melyiket próbáltad?
A közvetlenül inkscape-ből vezérelhető nekem sem ment.
Marlinnal viszont simán :)

Devecz Miklós

Az Inkscape-ből vezérelhetőt állítottam be.
Müködik a tollkiemelő, a tojásforgató (ezek tökéletesek)
A tollforgató is jó lenne, de valami oknál fogva ezt nem rotálva teszi, hanem ez is körbeforog.

000000000

Nem láttam.

A Mach3 ra azért gondoltam, mert nekem és másoknak is van gravírozója. Némi feltét készítésével már mehetne is.
Mert, lassan úgy járunk mint az egyszeri asszony. A sok felszereléstől már főzni sem tud.[#nevetes1]