Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

Bozso777

Jelenleg nincs lágyindító előtte...kb 1 éve így van...még nem volt vele gond. Mekkora mérettől kell a lágyindìtó?

Dakota25

Ideális, elméleti alkatrészek esetén semmi gond, bummbele a legdurvábbat a fiókból! A valóság viszont nem ideális.
A nagy elkók számottevő parazita induktivitással rendelkeznek, a tápegység belső impedanciájának frekvenciamenete elég ronda lesz. - Magyarán: nagyobb frekvenciájú terhelőáramok esetén romlik a feszültségstabilitás.
Vegyes frekvenciájú terhelések esetén a legjobb szűrési eredményt a különböző kapacitású kondenzátorok párhuzamos kapcsolásával megvalósított konditelepek adják.
Jó eredmény érhető el, ha C1/~10=C2; C2/~10=C3 stb. kapacitásokat használsz, egészen 100nF-ig.

000000000

Trafonál dc felöl a nagy pufer sosem gond de a hiánya már anál inkább!
De ez mindig hely probléma is ahogy irod is...

000000000

Szerintem, 800-1000W fölött van értelme a lágy indítónak, toroidhoz. Ez a tapasztalatom.
Egyébként neked ehhez a felálláshoz 10000 uF elég. De a legtöbb esetben a "hobby" tápokba elég. Ha nem akkor kicsi a trafó.

Bozso777

Jah a túl nagy kondit nem a külméretére akaratam írni, hanem a 60000uF -ra gondoltam.

000000000

Mach3 al szeretném vezérelni. Azért forszírozom.

Sok okosság van a linken, amit adtál.[#eljen]

PSoft

Ahahhh!

A..."húsvéti masina"! [#nevetes1] [#nevetes1]

Bozso777

Én csak modell repülőben használtam ilyen szervókat...ilyet is, de mikor a levegőben megállt a magassági szervó és a földbecsapódva atomjaira tört a gépem, onnantól ilyen sz@r minőséget nem használtam.

000000000

Ha 600W  ki is veszed toroidbol az normál méretezés lesz 60000uf pufer! !

000000000

Milyet lenne érdemes használni helyette?

000000000

Jahhh! Nem találtam meg a komplett Arduino elektronikát motorok nélkül.
Gondoltam, megoldom Mach3 vezérelt géppel. Ez se lesz egyszerű.

Bozso777

Végül is ha a tojásgéphdz kell, elmehet ez is...ha bedöglik sincs gond max nem lesz kész a tojás...amúgy ha jó minőség kell, a futaba szervók elég jók, de más árkategória...

PSoft

Akkor lesznek csak, igazán "egyedi" minták/tojások.:)

Még mielőtt megkiabálna valaki...
(gondolom Danibának, festés nélkül is egyediek vannak)[#kuss][#nevetes1]

ANTAL GÁBOR

A tojásfestéshez úgyis keménytojás kell . Ha ledöglik a szervó jó lesz reggelire a sonkához  ( Ha nagyon ledöglik akkor a pucolás is könnyebben  fog menni  ) [#vigyor5]

s7manbs8

Te szervóval akarod mozgatni a tojást ? Nekem is van káét szervóm, tényleg ki kéne már azokat is próbálni. Mire lenne használható.