Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

000000000

Bármit mondhatsz. Akkor se dobállak meg a tojásaimmal. [#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1]

000000000

Ááá! Ez tojásfestő és alkalmanként tojáspucoló robot lesz.[#nevetes1]

000000000

Nem a tojást, hanem a toll mozgató kart.

PSoft

Sokan mondják...büdös a záptojás!
Tényleg ne![#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1]

000000000

keri

50Hz 1000-2000uSec közötti impulzussal kell vezérelni. A kitérés arányos az impulzus szélességgel.
A Mach PWM vezérlőjét be lehet rá állítani, működik direktben a Printer portról, de én csak a fordulatszám szabályzásra használtam ilyet, nem tudom pozícióra lehet e.

000000000

Igen, az ötlet továbbgondolásra érdemes.
Kérdés az, hogy a gyors átmenet nélküli frekiváltás megoldható e Z dír jel vezérléssel. Tartok tőle, hogy plusz elektronikát igényel.

zozo

Ráadásul pont a kitöltési tényezőt kellene kapcsolgatni, mittomén 1,4ms alsó végállás, 1,7ms a felső végállás.

zozo

Jobban jársz egy szolenoiddal, azt kapcsolhatod Dir jellel.
(SSR is kéne hozzá, vagy tranyóval kapcsolni)

000000000

keri

Attól függ mire.
Olyan helyen ahol nem számít ha megáll, oda jó. Én is használom ugyan ezt hobbi projekteknél. Ennyi pénzért a legjobb, csak annyi hogy gagyi műanyag az egész, ezért a strapát egyáltalán nem bírja, de amíg nem bántod teszi a dolgát.
Helikopterbe kicsivel drágábbat raktam, mert ott azért előfordul hogy nyúzva van.

Itt a HobbyKingnél egész jó minőségű a HXT900-as.
Ebayes kínai helyeken persze lehet kapni "dobd el messzire"
minőséget.

Helikopterben ilyet használok. Ez már elég strapabíró és precízebb a mozgása is, meg elég gyors is. Digitális elektronika, fém fogaskerekek, szóval elég jónak számít, és még mindig olcsó a tudásához képest. A fém ház ne tévesszen meg. Az csak a csicsa. A felfogató műanyag fül szokott eltörni nekem (becsapódást miatt) viszont 3D nyomtatóval nyomtattam másikat és azóta is jól működik :)

Aztán ha valami igazán gyorsra, erősre precízre és masszívra vágysz masszívabbra és gyorsabbra vágysz akkor itt van ez. Ez is a legjobb ár/érték arányú a kategóriában. Ezt a helikopter farokrotorjánál használom, mert oda gyorsabb reakciók kellenek.

Persze ha sok pénzed van tudok 200$ért is. Az már kb. annyit is tud mint egy ipari szervó :) de van egy olyan érzésem hogy elég neked a HXT900 is.

keri

Nincs valami kiegészítő Mach-hoz ami tud ilyen RC szervó jelet csinálni? Nem egy komplikált dolog. Mint mondtam a főorsó fordulatszám vezérlés PWM-ben alapból tudja is vezérelni.
Arduino-s CNC vezérlők kezelik.

keri

Ha már ehhez ragaszkodtok, akkor inkább a step jelre kell rátenni. Jó hosszú szünetet beállítani, és a léptetési frekvencia változtatásával változik a PWM, csak invertált jel kell neki, de talán az is bekapcsolható a Mach-on.

Bozso777

Hobbykinges HXT900....nem erőltetném...max 1-2 ezer forintot érő gépbe(modell) aminél nem számít ha törik...
Anno sok volt belőle nálam is...könnyen lefogazza magát, hamar zizegőssé válik...
Akkor már inkább az MG90S ...ezt sokan használták 450es HK-s helikben...align kitben már ugye komolyabb szervót is tett az ember, de ezek meglepően jól teljesítettek...

000000000

Itt látható ahogy a toll tartó kart kell emelgetnie.