Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

Elküldtem magánban ( jó helyen kapisgáltál )

remrendes

Igen, koszonom itt is!

remrendes

Antal Gabor ravilagitott egy olyan problemara, hogy az adott karrya csak 180V-nal lep eletbe. Szoval nekem az nem tul hasznos, masikat pedig egyelore nem talaltam.
Ettol fuggetlenul erdekel a gondolatmeneted, megprobalok utana szamolni, ha nem megy majd lehet, hogy kerek segitseget.

fakukac

Üdv Urak!
Keresnék vezérlést az alábbi körasztalhoz.
Bármilyen használható megoldás érdekelne, akár végső esetben a meghajtó motor csere is, egy a lényeg, hogy működjön!

Köszönöm előre is!

designr

Nézd már meg a motor adattábláján nem -e szerepel még valami..Encoder tábláját is fényképezd le..szerintem ez egy kisebb dc szervó motor 2500 TTL encoderrel..Mach3-és valamelyk kisebb dv szervó vezérlő elviszi..Valaki a közelben biztosan segít..

fakukac

Szia!

Ok, megnézem találok-e rajta még vmit.
Jó lenne mielőbb életet lehelni bele! [#nevetes1]

fakukac

Ezt az adat táblát találtam még a motoron.

vjanos

A multiméterembe lemerült az elem. Pár hátig így állt, kicseréltem, azóta ellenállást, ampert mér, de feszültséget nem.

Hogy tud ez így álltában a polcon elromlani?
Gondolom egy ellenálláson mérné a feszt... érdemes ilyent javítani, vagy ha sikerül is, úgysem lesz pontos?

Főleg az érzelmi kötődés miatt.
Egy öreg UNI-T 33-as, kb 15 éve vetem csóró egyetemistaként :)

Bár most néze, hogy még lehet kapni.

ANTAL GÁBOR

Szedd szét piszkáld meg ( csavargasd ! ) nézd meg hogy a tönkrement elem nem károsított e valamit . Menni kell annak !
(ugye nem a" hold " állásban van ? )

s7manbs8

Na, de mi romlott volna el benne, valamit nem csináltál vele nagy feszt ráadva ? Magától nemigen sok értelme van, hogy most pont elromoljon, de én is így jártam tegnap előtt, egy PC tápban annyit csináltam, hogy a felesleges kábeleket kivagdostam belőle, mert nem kell csak egy 5V meg 12 pl. és miután ezt megcisnáltam visrosszaktam a tetejét, azóta nem megy ... :) és nem jöttem rá utána se mi a fene baja lett, lehet csak váletlen, pont eddig bírta . Bár ennek az esélye 1:1000000000-hoz kb. :)

vjanos

Nem hold-ban van, csak a voltmérő része nem megy.
Nem folyt ki a régi elem, csak lemerült.

Szétkapom majd...

vjanos

Pedig nem :D Vagy egy hónapja használtam, akkor még ment

Csuhás

Pc táp: Esetleg a csatlakozón mérte a kimenő feszt, azaz volt sens vezeték amit a nyákon spórolásból ellenállással nem kötöttek a kimenetre. Ha ezt a vezetéket levágtad akkor letilthat a táp.

kuner

Ami egy vékony narancs sárga vezeték, 3,3V-ot figyelte.

vjanos

Maxvell MX-25302 műszerről van tapasztalat?
Mérsékelt használattal vajon ez is bírja 15 évig? :D

Esetleg a méréshatár váltós változata? bár olyanom még nem volt, nemtom mennyire kényelmes vagy zavaró a használata.