Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

Rabb Ferenc

A "mezei" aszinkron motorok kb 4-6% slippel üzemelnek. Tehát a szinkron fordulatból (1000-1500-3000 1/p) ennyit vonj le. Itt még biztosan nem csökken a billenőnyomatékhoz tartozó fordulatszám alá a motor fordulata. Az alatt jelentősen megnő az áramfelvétel - közelíti a zárlati (lefogott forgórész) értéket

6rk75uezn

Köszi.
Az imént meg is mértem egy másik motor fordulatszámát,1425 van rajta feltüntetve de én 1470 et mértem,ez gondolom adóthat abból is hogy a hállózat feszültsége mennyi is valójában ahhoz képest amikor bemérték a gyárba.
Beállitottam a fordulatszám mérőt 1470 ről 1370 re és terheltem a motort addig még el nem érte az 1370 et.
Holnap mérés a kérdéses motornál.
Köszi.

jani300

Egy hangyányit szerintem túlbonyolítjátok a dolgot .
Ha látod hogy milyen vastag , és hány szálas a tekercselődrót , a főfázison , akkor kiszámolod  hány négyzetmili a keresztmetszete . Megkérdezed itt a fórumon mennyi áram sűrűséget engedtek meg ezeken a motorokon , és kabát :)
Vagy addig terheled míg elfogadható a melegedés értéke .
Vagy megnézed hány ampernél fullad le kondi nélkül .
Az egyfázisút , ha a billenőnyomatékán túl terheled , megáll  szerintem .
De minek ennyire fontos ez az egész , mit fogsz vele hajtani ?

6rk75uezn

Annyira nem fontos,csak egyszerűen nem értem mit keres rajta az a 2,2Kw-os Elekta Beckum os matrica,plusz hogy miért nem volt ezen a motoron gyárilag adat tábla.
Legyinthetnék rá egyet hogy kb 750 es de valahogy akkor leszek nyugodt ha valami alátámasztja hogy 750w-os,a többit meg akkor sem értem.
Egy ko4ongcsiszolót fog hajtani amúgy.

jani300

Így már érthető :) [#integet2]

000000000

Az üresjárati tejesitmény amit a hálozatrol felvesz a motor az is kamu?
Ez mérhetö adatábla nélkül is.....[#rolleyes]

000000000

De ved figyelembe hogy medö fogyasztót mérsz amit látsz és mérsz az nem a valos fogyasztásod hálozatról!
Vagyis ehez megfelelö müszer kell pl egy digitális villanyora az tudja a medö fogyasztást is szamolni!

Csuhás

Bogarászom a netet, de hátha valaki kapásból tudja a választ: Egy BT audió átvitel mellet lehet minimális digitális adatot is átvinni mindkét irányban? Ilyesmire gondolok mint start/stop, hangerő, akku állapot stb.

000000000

Ezt támogatja A2DP protokol....

kpc4wjh8c

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni Diferenciális vonal meghajtó jelét szeretném visszafordítani de nem találok a netten.
Ilyen:
Diferenciális vonal meghajtó
Valaki csinál ehhez esetleg visszafordítót?
Mivel még nem írtam a fórumra bemutatkoznék!
Szabadi Csaba vagyok műanyag tartályok gyártásával foglalkozok (Méhészkedek).
Van egy kis ceruzahegyezőm ahogy ti hívjátok, amit cnc sítettem kb 2 éve. Antal Gábor,Klincsik Balázs sok,sok szellemi segítségével ez úton is KÖSZÖNÖM!! Ahogy az ősszel
megjelent UC300 ETH vettem belőle + encodert + diferenciál meghajtót.Most van időm megcsinálni de megakadtam emiatt segítséget kérnék! Balázs emailre nem válaszol se telefonon nem tudom elérni.
Előre is köszönöm! Csaba.

svejk

26C31 és a 26C32 IC lesz a Te barátod. A linkelt kis panelon is az, vagy annak rokona van.

szf

26L31C van a panelon,itt fogom a kicsi kezembe[#vigyor0]

kpc4wjh8c

Köszi a választ! lehet megin Antal Gábor megoldja a gondom
 föl hívott miután látta az írásom csak most nagyon el van
 havazva munkáival,és abba maradtunk hátha valaki jelentkezik
aki csinálna esetleg lenne készen amit meg vehetnék. az ic nekem kevés láma vagyok hozzá .

kpc4wjh8c

Nem tom ez is jó nekem? egyik felén RJ45 a másikon sorkapocs
A,B,index kiállás?

szf

olyan amilyet linkeltél.de nem eladó.csak segítség miatt írtam, hogy milyen ic van rajta.de kedvezőbb ilyet venni.
bár Antal Gábornak az arduinos verzióját  is megnézném.