Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

Mlaci

Szia hőlég 300-400 fok rétegenként le tudod szedni. Meglágyul a gyanta és stinte porózussá válik sniccerrel knnyen lejön. Én egy daru rc vevőjével szemvedtem alu dobozban fullra kiöntve kemény fekete gyantával. Semmi nem oldotta semmilyen oldószer. Adtam neki 300 foko és sniccerrel pillanatok alatt lejött az átmelegedett réteg. Nem volt kevés idő de 4óra alatt kivadásztam a panelt.a másik 4 ben pótoltam a vezetősávokat stb és új dobozba fbs-el kiöntve :)

Mlaci

Bocs a betű hiányosságokért szutyok a tablet :)

Csuhás

Bátor vagy! Az Fbs az ecetsav miatt zárt dobozban gyorsan szétmarja az elektronikákat.

6rk75uezn

1 fázisú aszinkront valami egyszerű módon túl lehetne pörgetni?

jani300

Röviden és tömören : villamosan nem .
Ha mechanikusan túlforgatod , átmegy generátor üzembe .
A frekvencia határozza meg a szinkronfordulatot , ehhez képest csúszik  a tényleges fordulat .
Mit szeretnél ?
A frekvenciát pl frekiváltóval növelheted , de ezt tudod .

6rk75uezn

Értem,akkor marad az áttétel.
Csupán jó lett volna némi plussz fordulat.
Freki váltót tudom persze.[#eljen]

Rabb Ferenc

Esetleg elköltözöl valamelyik távoli országba ahol 220-240V és 60Hz a hálózati villany  [#vigyor2]

000000000

Ehez megfelelö tekercselésü motrot frekiváltoval!
50hz motrot nem igen lesz értelme tulhajtani 100hz felet mert nem erre tervezték nyomaték elcesik pl ehez átt kell tekercselni...!

000000000

elcesik=elveszik

6rk75uezn

Nem is rossz ötlet :) de komolyan.
Mindössze 10Hz?Nem sok.

6rk75uezn

Köszi.
Á marad igy akkor,csak kiváncsi voltam nem e van valami egyszerű megoldás.80Hz elég lett volna bőven.

000000000

Szokot ilyen ac motor itt leni eladó ami tudja 400...1000hz is lehet egyszerübb ilyet meg veni készen!

000000000

vagy még varia tárcsa meghajtas....

s7manbs8

Mi lenne a feladat, hátha van arra jobb megoldás.

6rk75uezn

Semmi komoly csak a harmadik köszörűm (csak volt köszörü),mert csak 1400 et forog,igy azt akartam kicsit nagyobb fordulaton járatni,de semmi gond,lesz rajta 200 as drótkorong.[#eljen]