Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

6rk75uezn

Köszönöm válaszod,minden világos,én eddig úgy mérzem ilyet hogy állóra fogott motortengelynén 1-2 mp alatt mértem.Ez az adat elvileg nagyon közel van a névleges áramfelvételhez nem?

designr

Ne máááár...

6rk75uezn

De már...
Durva?vagy messze nem annyi áramot fogok égy mérni?

mex

Naggyon durva,közelében sincs a valóságnak.

designr

Sokszorosát fogod igy mérni.

Rabb Ferenc

A lefogott forgórészű aszinkron motor rövidzárási áramot vesz fel. Ez a névleges áram 4-8 szorosa. Vagyis egyáltalán nem értékelhető adat a tényleges üzemállapothoz képest

somma

Sziasztok !
Valaki be tudná linkelni a Sasi féle motor mérőpadot. Nemrég láttam valamelyik topicban.(nagyon jól meg van konstruálva!)
Sajnos hirtelen nem lelem.
Na azzal lehet változó terhelést adni a motortengelyre, és mérni amit meg kell mérni.

svejk

somma

Köszi !
@laacika figyelmébe szeretném ajánlani. Korrekt mérés így, vagy marad az üresjárati, vagy az "as" terheléses mérés.(amennyi sikerül).
Tudom kicsit elkéstem, de a mérőpad az nagyon tuti.

6rk75uezn

Hát köszi,de ilyen fékpadot biztos hogy nem fokpgok épiteni.
Üresjáratiból szerintem nem sokra megyek.
Úgy gondolom ha jól értem Rabb Ferenc 18403 as hsz ét hogy cirka 100fordulatot esik terhelés közben a motor fordulata és akkor már eléri a névleges áram felvételt,vannak okostelefonra fordulatszám mérők,egyszer próbálltam,azt hiszem megint .....

6rk75uezn

Köszönöm Ferenc,akkor megpróbálom úgy megterhelni mérés közben hogy 100 fordulatot essen a fordulatszám.

guliver83

"""okostelefonra fordulatszám mérők"""

És az hogy mér? MI alapján?

Kelepeisz Lajos

Stroboszkóp effektussal, a telefon vakujával, addig állítod a villogás frekvenciáját amig állni nem látod a forgó eszközt, meglepődnél milyen pontos.

Kelepeisz Lajos

Ha van vaku a telefonodon akkor tölts le egy alkalmazást és próbáld ki.

gab27

Ennél azért több megközelítés létezik, pl. a mikrofont is be lehet vetni a feladatra (...egészen elfogadható eredményekkel). Emellett a telefon IR közelítésérzékelőjével is működnek megoldások (gyakorlatilag egyfajta enkóderként használva azt), szintén elég megbízhatóan.