Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

jv7pu3a5p

Ha valóban úgy néz ki a lágyindító mint a képen amit a #16912-ben beraktál akkor az örök lágyindító marad. Vagyis az ellenálláson folyik keresztül az áram folyamatosan.
Az, hogy tévesen kapta-e kollégád vagy sem azt csak egy valaki tudja, vagy nem.

Viszont elkérhetnéd a cuccot kollégádtól és Fehérváron kielemezzük. Raksz rá egy izzót meg dugót én meg viszek műszert. Bár tudjuk a végeredményt de azért játszunk egyet vele. :)

000000000

Tul lehegik ezt a lágyinditást valaki kitalálta itt hogy 400w toroid felet már kell de minek ?
Legtöbb háztartásba 20.. 25 A B kismegszakitó (8x névleges áram) lökésre reagál legalább van ezt még egy 600...700W toroid meg sem piszkálja....

000000000

B=(4x névleges áram)
c=(8x névleges áram)
:)

ANTAL GÁBOR

Nem érdemes további időt fordítani a témára . De írok egy mailt ott választ kaptok a kérdésetekre

g89ketty

Valószínü a hibás FETnek a gateje is zárlatos. Minden FET külön soros ellenállással van meghajtva. Közvetlenül a gaten kis mérőállásban talán megtalálható a hibás darab.

g89ketty

U.i. Egy típust visrosszajzoltam, ha segít szólj.

jv7pu3a5p

Szerintem érdemes vizsgálódni, főleg, hogy itt a fórumon is áruba lett bocsájtva. És ha a nyák valóban úgy néz ki mint a #16985 bejegyzésben, akkor bizony mind csak fűtésre használható.
Lehet, hogy az az igazság amit beszéltünk telefonon is és valóban javítva lett lengőben a hiba, de ez eddig nem derült ki.  

s7manbs8

Kösz a segítséget, majd estefele kerülök a közelébe, akkor megnézzük.

2f428kduf

Amikor én így jártam, kinomban azt találtak ki, amelyik hidegen, árammentes állapotban nulla ellenállást mutat, az a rossz. Az volt.

s7manbs8

Mi volt nulla ellenállású ? A gate ellenállás  ?

000000000

Persze , persze . Én kinyomtattam a rajzot majd kivittem a buszmegállóba és megkérdeztem több embert pld. egy 90-valahány éves járókeretes nénit mi a véleménye a működéséről.. hát ő is azt véleményezte : ökörség !

000000000

Nézd meg a egyen irányitot elsönek az szokot átütni (vezet) javitotam már pár darabb 100..160A tipustokat.....

s7manbs8

Ha ott átvágom a nvezetéket meg tudom állapítani, hogy az e a nem OK, ha a zárlat ezáltal megszűnik utána, gondolom, egyszerűbb, mint kiforrasztani.

000000000

(vezet)= teljesen vezet!:)

s7manbs8

Az egyenirányító diódahíd, mind a négy diódáján 0.4V-ot mérek dióda módban, nemigen az a zárlatos.