Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

b4nm7gjvr

Mint írtam csak ezt a bevált kapcsolást készítem már közel 10 éve...

svejk

a Triac típusát elárulod?

b4nm7gjvr

Minden alkatrészt ráírok! Egy pillanat!

000000000

Bocs, vjános fotóját most néztem csak meg.
Tényleg totál más, csak ráakadtam erre az Electrolux gyártmányú panelra, hasonló hibával.

svejk

Ne tedd, mert lemásolják a fórumtársak!!! :)

svejk

kissé káoszos már a sok leírás, meg van a szervízkönyve, de úgy néz ki ennél csak két triak dolgozik , az egyik a szivattyút a másik a világítást kapcsolja.

Az inverter áramkörben csak a főkapcsoló, ajtókapcsoló meg egy relé van.

jv7pu3a5p

Ezt ugyan nem, mert ez működés képtelen. Videót pedig lehet csinálni bármiről, még önmagába dugott  hosszabbítóról is ami áramot ad (ugye ilyet is láttunk már youtubon)

Antal Gábor is kért már szakmai magyarázatot róla. De hát erről nem igen lehet értelmeset adni :))
Kis terheléssel működik, az R4 és R5 viszi a hátán a bulit. :)

svejk

Én ezt jól tudom mind, de hát ugye az ártatlanság vélelme mindenkinek kijár. :)

b4nm7gjvr

http://www.imgserv.com/ACe" TARGET=_fnew>http://www.imgserv.com/images/2015/09/13/yO5srM.th.jpg" border=0>

jv7pu3a5p

Ebben igazad van, csak itt nem nagyon van mit bizonyítani.
A szememben ez a magába dugott hosszabbító esete, videón nagyon látványos... :)

b4nm7gjvr

Jó hogy nem azzal vádolsz meg hogy csalni akarok...megáll az ész. Mit kell magyarázkodni ott a rajz aki érti tudja olvasni annak elég, ha meg elkezdek magyarázkodni akkor tuti akad egy okos vagy kettő aki beleköt!

Légyszíves mellőzzed az ehhez hasonló kijelentéseidet!

ANTAL GÁBOR

Érzékeny normál tokozású (MT2 középen) triak . Az első síknegyedben 2.5 mA a harmadikban 4 mA gyújtóárammal.  A gyújtóáramnak át kell folyni a diakon ,  Számomra megfejthetetlen  

000000000

Német és francia fórumokon is csak az ellenállást és az IC-t cseréltetik.
Viszont 10 Ω raknak az R118 helyére.

ANTAL GÁBOR

Egyutas egyenirányítóval feltöltjük az elkót. Az elméleti csúcsfesz 320 V de az elkóval párhuzamosan is van egy ellenállásami megegyezik a töltőellenállással ezért az elért érték max 160 V . Az indításkor a kondin lassan emelkedik a feszültség . Ez a feszültség kerül rás az R3 C2 komplexumra és tölti a c2 t Amikor a C2 feszültsége eléri a diak billenési szintjét a diak  bebillen és gyújtja a triakot DE!!! Ez csak akkor igaz ha a nyákon elvágjuk a diakhoz menő nyákrész és a diakot az R3 C2 közepére tesszük . Az első bebillenést az elkó késlelteti a többinél nincs különösebb késleltetés mert a C2 gyorsan feltöltödik  

vjanos

Ja, hogy ez a kezelőpanel!
Mindjárt kiveszem...

Egyébként multiméterrel megvan a motorvezérlő panel bemenetén a 230V.

A motor és a vezérlő csatlakozóját lehúzva is ugyanúgy "indul" a motorvezérlő panel, azaz kattog a relé.
A motortekercsek ellenállásait megmértem mindegy alapon, az egyezik.