Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

vjanos

Hol van a nálunk? :)
Budapesti vagyok...

Ami te linkeltél az akkor valszinüleg a kezelő panel én meg csak a motorvezérlőt vettem ki :S

ANTAL GÁBOR

A javítás könnyen kivitelezhető és szerintem  Francy nem vezette át a tervében ( lásd 16963 )

vjanos

Hmm, mégsem veszem ki... Ha csak simán a tápfeszt adva a motorvezérlő panelra ugyanúgy kattog, akkor csak abban lesz valami [#falbav]

jv7pu3a5p

Máskülönben képtelenség az áramkör működése. De én  befejeztem. Már korábban is bizonyítottad néhányszor szakmai "hozzáértésed", most sincs másképp.  
Értelmetlen vita ez az egész...

000000000

Szia,

Én Siófokon lakom, a szerelő is itt van.
Ha kell adok emailt hozzá, megbeszéled, ha van neki, lehozod, és viszed vissza a működőt.
Ha érdekel, elküldöm magánban az elérhetőségét.
Korrekt ember.

000000000

Egy villanyszerelő havert baxogatta a szomszédja, hogy csináljon neki a tv elé egy hálózati stabilizátort.
Eldurrant az agy mert elmagyarázta neki 1000 szer a 100 éves tranzisztoros TV-nél volt erre szükség.  
Aztán fogott valami panelt sok sok alkatrésszel, de nem fért bele a kiszemelt dobozba.
Karos lemezollón szépen méretre vágta, fröcsögtek is az alkatrészek. :)
Aztán ráforrasztott két két vezetéket, hogy átmenjen közvetlen a feszültség rajta.
Rákapcsolta a 230-at és ami alkatrész felrobban, kigyulladt vagy lefüstölt azt kicsipkedte beletette a dobozba és kész is volt !  
Talán mai napig használja az illető nagy megelégedéssel. [#hehe]
Lehet ez is ilyen placebo hatással működhet.  

svejk

A csöveseknél...

000000000

Kimarad egy nem belőle, de mindegy. (...nem volt erre szükség.

svejk

s7manbs8

Hétvégén nálunk lomtalanítás volt, miért nem is toltam be vagy 3 szárítót ... :)

000000000

A tranyósban nem volt 50Hz-es hálózati transzformátor, még az 100 éves Videoton is a sorkimenőre küldte rá a 300 voltot 15625Hz szaggatva.
Tehát elég széles feszültséghatárok között működött.  
Az orosz szabvány szerint készült colorstar-ban biztos volt trafó, de nem emlékszem, hogy az csöves vagy félvezetős volt-e , vagy mindkettő ?  
Végül is lényegtelen. :P

svejk

Persze, hogy lényegtelen, csak érezd Te is a törődést. :)

ANTAL GÁBOR

nem placebó , nyákhibás és igen könnyen javítható ( szerintem Francy ki is javította de már nem emlékszik rá ) lásd 16990

jv7pu3a5p

Ha orvosság gyanánt is jó a placebo akkor miért ne lenne jó ide is. :)

svejk

Majdnem jó a leírásod, de az első bebillenéskor  a C2 10nF teljesen kisül és kezdődik újra a töltődés.
A lényeg, hogy a 2 x 100 kOhmos osztó és  47 uF időállandója (töltődése) pár másodperc, ez a késleltetés ideje. (t=RxC de ugye van másik ellenállás)
A C2 10 nF-nak meg fel kell töltődnie a 10 kOhmon keresztül max. 10 ms-alatt. Természetesen ez az idő változik a 47 uF aktuális feszültségétől, minél magasabb a feszültség annál hamarabb eléri a C2 a Diac lavinafeszültségét.

Tehát Pál is rajzolhatja újra az áramkört. :)

(persze először én is feleslegesnek néztem azt az RC tagot, de a panelrajznál beugorhatott volna a klasszikus Triak-os fényerő szabályozó)