Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

svejk

Csak most olvastam bele a témába.
Az indulási próbálkozás vagy túlterhelés vagy az indítóáramkör hibája lehet.

Ha nem sürgős és elküldöd, postafordultával visszaküldöm. Nem ígérhetek semmit, de ez is egy esély. (igaz két postaköltségbe kerül)

svejk

A toriodok kettős szigetelésűek, de ki tudja mire használja majd a felhasználó, így még hasznos is lehet.

vjanos

Köszönöm, a postaköltség még a legkevésbé zavarna...
Az a baj, hogy kezd sürgős lenni, majd egy hete szárító nélkül vagyunk három kisgyerekre... ha borúsabb az idő, nem száradnak a ruhák olyan gyorsan, mint ahogy összekoszolják :)

Egyébként csak magával a kopasz panellal is tudnál mit kezdeni?  
Van még a fő elektronika a kijelző mögött, de azt még nem bontottam ki. Látszólag a programok kacsolhatók, csak a motor nem indul el.

me3ua0a6

Jó volt a meglátásod!
Ez a válasz jött vissza a reklamációra:
Ne röhögtess, 20 lágyindít a tied meg pont nem?
És ezzel le is lett zárva a téma a részéről.
Munkatársam át lett verve, ezt elkönyvelte. De hogy legalább 20 másik vevő is, ez egy kicsit sajnálatra méltó. Ő volna a kütyü, melyről szó van:
http://elektronika.zsibvasar.hu/kondenzator/3kw-ig-hasznalhato-triakos-lagyindito-6434843

svejk

Menjünk magánba, mert lehet félreértettem a helyzetet.

svejk

Francy, ez nem olyan mint a Tiéd!?

mex

Ez a hirdető: "kuki" nem semmi fazon lehet :)
Nagy büszkén írja, hogy a panelen levő biztosíték csak 10A lomha. Mindezt egy 6.3A foglalatba helyezve...

ANTAL GÁBOR

Küldtem egy mailt a lágyindítóval kapcsolatban .

svejk

Bocsi, nem, csak első ránézésre hasonlít.

000000000

És ha nem toroid, lehet autotrafó is, ott könnyen összejöhet egy földzárlat és ha fordítva van csatlakoztatva a dugvilla máris lehet nagy bada bumm :)
Tudod az ördög nem alszik és karikásak a szemi !
Ezért jó a hülyebiztos tervezés.
Például kínai kozmetikai gépeken a vio tuchel csatlakozóval kapcsolódik a géphez aminek az aljzatán terhelhetően ott van a 230 volt galvanikus leválasztás nélkül !
Az egy dolog ha erősen rányomja valaki az ujját simán hozzá tud érni a kinai minőségi tuchel aljzat érintkezőjéhez, ez a jobbik eset.
Viszont ha a kozmetikus nem figyel és véletlen a totál megegyező csatlakozójú ultrahang vagy hideg meleg kalapácsot dugja a vio helyére akkor nem kozmetikusra lesz szüksége a páciensnek hanem papra !
Mivel ebben az esetben 100-as izzó simán világít az eszköz fém feje és a nulla között.  
De a legszebb hogy TÜV biztonságosnak nyilvánította ezeket a berendezéseket mert elég volt egy érintésvédelmi vizsgálatot kérni rá.  
Erre varjatok gombot !

vjanos

Ok, írtam levelet, köszi :)

me3ua0a6

Nem jött semmi. :(

000000000

000000000

Ez sem rossz de nem univerzális.....  

000000000

Ez sem rossz de nem univerzális.....
http://oi60.tinypic.com/2nvrm9l.jpg" border=0>