Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

4ybj8h3c8

Nem követem az UC100 működését, a MACH3 meghajtja?

000000000

Elvileg az UC100 a Mach-hoz készült aztán derült ki, hogy a hátérben folyik az egyedi hazai fejlesztésű szoftver is hozzá.  

ANTAL GÁBOR

Vigyázz az Uc 100 as nak csak 4 bemenete van   . ( elvileg lehetne több is csak akkor lábkompatibilitási problémák jönnek elő ( DSUB 25 a csati ) és a fejlesztők  ezt nem merték fölvállalni( SAJNOS )  
  USB n kommunikál a pc vel és elvégzi a pontos időzítést is . ( nálam 3 db működik ) Aminek sok bemenete van az az UC300 as. Minkét egység fut a Mach alatt de  maráshoz már van egyéni program is ( UCCNC )

svejk

A Németh István féle DRO-hoz nem kell PC!

Egy mikrokontroller dolgozza fel a lécek jeleit és VGA kimenete van a doboznak, azaz csak egy VGA monitor kell hozzá.
Jól látható ötletes megoldás, van a free verzió is több féle a NET-en.

Ami még szerintem fonos a DRO kiválasztásához:
- Hagyományos esztergára elég lehet egy egyszerű koordináta kijelző.
- De hagyományos marógépre mindenféleképpen valami komolyabb programozható illik, pl. amivel lehet furatkiosztást és egyéb sok számolást igényló feladatot lehet programozni.

svejk

Rosszul írtam, amiket a NET-en találni VGA-DRO-kat azokhoz kell a PC (célszerúen egy kiszuperált régi noti DOS-al) is

svejk

http://sgforum.hu/listazas.php3?azonosito=hobbycnc&id=1293784039" TARGET=_fnew>Ez pedig a topicja.
Úgy tudom nem gyártja, de lehet rá lehetne beszélni még.

ANTAL GÁBOR

Én más módszert használok : cad rajz után G kód majd a darabot felteszem egy 500*500  as alu isel maró asztalára .Megkeresem az origót ( pl egy elektronikus központkeresővel) azután 90 fokos CNC központfúróval kijelölöm az összes furatot . Utána asztali fúrógépen fúrok. Ha 13 tól nagyobb a furat akkor tovább központozom és megy át az oszlopos fúrógépre.   Régebben a nagy marón fúrtam de a koordinátákat akkor is a  cad rajz szolgáltatta.  

ywathzay

Nem nagyon olcsó kell, hanem jó. Viszonylag hamar. Azért kérdeztem rá Svejk-re mivel emlegetted hogy neked ilyen van. Ha nem gyártja, akkor marad a Klavio, és szerintem megveszem a számológépes, (vagy milyenes) verziót, igaz nem olcsó, de remélem éri az árát. A jutubon néztem videón elég sok okosság van benne. Sőt mit láttam az Ebay-en, csicsa világ, LCD paneles DRO van kismilló.

ANTAL GÁBOR

Én azért szoktam úgy nevezni hogy  hogy "Svejk féle " mert a nagyobb kijelzős nyákot ő tervezte. Az alap Magi Pistáé volt . Ezért legtöbbször Svejk -Magi címszó alatt emlegetem . Én mind az ötöt amit használok magam készítettem  a hatodik is készül csak még nincs doboza.A felpogramozott PIC a lelke azt Svejk szokta csinálni . A többi forrasztás . Éleszteni nem kell ha minden korrekt .  Nem olyan ördöngősség...  

ggdr57dg

Szia, nekem van filmem a Svejk féle DRO-hoz, tudok nyákot készíteni. Egyszerű kivitelt tudok vállalni, fúrva, kontúrmarva, de ónozás,  lötstop, felirat nélkül. Ha érdekel, megírom a részleteket (akár itt is, nem titok)
A héten vagy jövő héten (hét közben) el tudom készíteni, hét végén nem igazán érek rá.

Igaz, ez még csak a nyák...

ywathzay

Szia, kösz a lehetőséget, veszek készen kijelzőt, egyben az útmérőkkel. Ha benne van 25-30e -ben 3 tengelyhez, akkor már mindegy ha veszek garanciával 40-ért. Ha megtetszik a dolog és akarok az esztergára egyet, ahhoz lehet kelleni fog.

vjanos

Van itt olan fórumtárs, aki háztartási gépeket javít, és elvállalna egy Electrolux FDC77550 szárítógépet?
Egyszercsak megállt - se kp se hang.

Szétszedtem, a motor panelján el volt pukkanva egy LNK364 táp IC, meg egy kis SMD ellenállás.
Találtam ehhez a tipushoz tippet az elektrotanyán, egyeztek a jelek, hát vettem IC-t, ellenállást, meg a kondikat kicseréltem.
Most szintén nem működik, de a a pirosas relét ütemesen kattogtatja :S
Az én tudományom itt véget ért...

https://picasaweb.google.com/lh/photo/3gtB9cFUwPkdu-FJ2ix5E9MTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink" TARGET=_fnew>Itt egy kép a panelról....

b4nm7gjvr

Most szintén nem működik mit takar? Javításod után működött vagy azóta sem?

vjanos

Közvetlenül a javítás után vagyunk, és azóta sem működött.

b4nm7gjvr

Akkor utolsónak próbáld kicserélni a relét...ha akkor sem műkszik add fel neki a kenetet és szerezni kell egy működő panelt!