Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

000000000

Szerintem nézz szét a gépben, már amennyire lehet.
Nincs valóban zárlat benne, és emiatt nem engedi indulni?
A motort is beleértve.
Az is lehet, hogy megvetetik a panelt jó pénzért, majd a kövi is leég, így már egy új gép áránál tartasz, bármit javítasz benne, és még mindig nincs jó géped.
Az össze alkatrészt, szivattyút, érzékelőt le kellene mérni, vagy levenni a csatikat egyenként.

ANTAL GÁBOR

Szerintem meg készült egy hibás nyák. A hibát észrevették és   átvágással , átkötéssel kijavítottak . A linkelt  fotó az eredetit ábrázolja . (magamból indulok ki én sem archiválom mindig a javítást azt a memóriámban tárolom )  Sir nyeteg barátjának pedig egy nem javított példány jutott.  Így 20 tulaj megelégedéssel használja 1 kolléga meg peches volt .

svejk

Én azért ki is próbáltam. :)
Tehát ahogy gondoltuk, ha az MT1 (a rajzon katód) és a G közt van a Diac akkor nem gyújt be sosem.
Ha az MT2 (a rajzon anód) és a G közt lenne akkor meg szinte mindig vezetne.

Van olyan triac aminek a középső lába az MT1?  
persze időzítés akkor is nuku.

svejk

Ez hihető... Főleg ha valami alvállalkozó csinálja, más meg csak értékesíti.

svejk

Megnéztem a panelt tüzetesebben a fényképen, ez gyakorlatilag egy kis frekiváltó, és a motor is 3 fázisú.
Komoly cucc...
De mivel a táprész szált el valószínű javítható.
Ezek a kis vacak DIP tokos kapcsi IC-k nem valók semmire jön egy tüske a hálózatról aztán szia dobozos...

b4nm7gjvr

000000000

Lehet olcsóbb egy jó állapotú bontottat venni.
Nem tudom hol lakik a tulaj, nálunk van egy korrekt szerelő, irdatlan méretű donor bányával.
Ráadásul az alkatrészek nagy része kompatibilis egymással, pl. szivattyúból nincs 3 standard, azaz csak a felfogatásra kell ügyelned, és máris nem 19 ezres Electrolux, hanem 4500 Ft standard. És ezek új alkatrész árak.
De ehhez tapasztalat kell, meg donor bánya.

b4nm7gjvr

Holnap készítek egy videót egy 1kW-os toroiddal (most per pillanat az van itthon) és bemutatom a 230v lágy felfutását... az lesz az igazi...

svejk

Ez a beszéd!

A szekunderre rakj csak pár megfelelő feszültségű izzót, aztán hagy lássuk.De az ilyen elektronikával legyen ami a rajzon van, ne a módosítottal. :)

De ugye érted, nem bizalmatlanok vagyunk, hanem ez így egyszerűen nem működhet...

b4nm7gjvr

Toroidhoz készült és azon mutatom be!

Csak ez az elektronika lett elkészítve ami a rajzon van és úgy is néz ki a kész panel ahogy a képen látszik...

Semmi gond... X akták akkor hétfő este itt!

000000000

http://www.hobbielektronika.hu/forum/getfile.php?id=196784

A fenti képen (nagy, nem méreteztem át) ugyanilyen problémát okozó AEG-ből kivett Electrolux feliratú panel van.
Ezért javasoltam a donor megoldást.
Ott a fórumon sorozathibának írják le, a T4-es Triak cseréjét is javasolják.
http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_14468.html" TARGET=_fnew>)    zoz11 válasza vinczen hozzászólására (»)    Máj 5, 2015

ANTAL GÁBOR

A videó elött azért pár mondatban ismertethetnéd hogy hogy is működik. Rezisztív terheléssel is lágyindít ? Nincs semmi utólagos változtatás a panelon ?  

000000000

A triak és a 470 ohmos ellenállást cserélve jó lett a panel.

svejk

Ha megnézed Vjános paneljét köszönőviszonyban sincsenek egymással Vjánosén nincs triak, 3 fázisú híd van és a motor is 3 fázisú.

svejk

Közben utánajártam a linkelt paneled a kezelőpanelja. Persze lehet ott is van bibi.