Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

b4nm7gjvr

Témát részemről lezártam!

jv7pu3a5p

Kb. erre a reakcióra számítottam...

000000000

Hagyd Zoltán, hiszen láthatod, itt vannak megmondó emberek, még listájuk is van. A szakmai tények, érvek, azok pedig alig számítanak.

svejk

Én a helyedben nem emlegetném azt a listát, mert az csak a Te szégyened lehet.
Komoly emberek is vannak rajta, akiket még egyszer sem kellett moderálni.

(nem vitaindítónak szántam)

000000000

A fórumszabályzat 2 pontyának megsértése miatt töröni kell az alábbi bejegyzést #17024 !  
- A kulturált és folyamatos társalgást feltűnően, szándékosan akadályozó vagy zavaró bejegyzéseket.  
- Vagy témán kívüli ún. "offtopic" hozzászólások - rombolásnak minősítik és törlést von maga után.  

4ybj8h3c8

Ennek ellenére azért sikerült megfejteni, hogy hol hibás a rajz, hogyan működik. És ez jó. A szakmaiság meg...

jv7pu3a5p

Nincs is értelme tovább ragozni, aki ért az elektronikához egy picit az átlátja itt a helyzetet.

svejk

A teszt ma valószínű elmarad részemről. :(
A váltó kollégám legagyásodott vagy 4-6 hétre.

000000000

Nem is vitázok én, de te viccelsz velem Svejk!
Az előítélet, magánvélemény független is tud lenni egy komoly ember tudásától, így amit írtál a listás komoly eberekről ez számomra nem érv, beláthatnád valóban nem az.  
Valahol persze meg kellene egyeznünk egy normáis, objektív, előítéletmentes emberi viselkedési minimumban, de ebben az országban ehhez még nagyon sok időnek kell eltelnie.

Ezért lenne szerencsés, hogy legalább ha már szakmai formálisan ez a Fórum, tegyünk is érte, és lehetőleg mindenki csak a kőkemény tények, érvek mentén legyen olyan magabiztos, mert ezek sokkal inkább objektív dolgok lennének.

Rabb Ferenc

Ha már ennyire elburjánzott a szakmaiság akkor csendben megjegyezném, hogy a #17021-ben lévő kapcsolási rajzról még hiányzik egy vezeték. Az "L" továbbvitele a biztosító utáni pontról a fogyasztó felé. Különben nem sok értelme van 10A-es lomha biztivel védeni a 3-4 mA-es áramfelvételt. És különben is mindössze egy nulla vezető bekötése kevés egy motor forgásra késztetéséhez.

Tehát ebben a formában EZ SEM működésképes.

000000000

Fórumszabályzat megsértése !

- Vagy témán kívüli ún. "offtopic" hozzászólások - rombolásnak minősítik és törlést von maga után.  

Ez is törölhető !

u2ayp7esz

Üdv. Mindenkinek :-)  
Megpróbálom megfogalmazni körülírni a problémámat és minden segítséget előre köszönök.  
Adva van egy régi 1992-es NC marógép aminek a kijelzője legjobb tudomásom szerint monokrom, függőleges és vízszintes szinkron meg videojel. Ezt szeretném egy modern LCD kijelzőre cserélni aminek VGA csatijára kellene valami átalakítót építenem. Ha valaki csinált már ilyent vagy van használható kapcsolási rajza akkor jöhet.
Mégegyszer köszi minden segitséget  

000000000

Igazd van.

Szerintem fel kellne tenni ide egy olyan kapcsolási rajzot a másikkal kapcsolatban R, C félvezető konkrét adatokkal, ami alapján egyáltalán elindulhat egy értelmes vita. Megint az helyzet, mindenki beszél valamiről, és mindenki mást ért alatta. Itt kellene kezdeni, egyéblént süketek párbeszéde az egész.

svejk

Meg lesz.  
Valamelyik délután kikísérletezem az optimális alkatrészeket.  
Azt nem tudom eldönteni, hogy ehhez kell-e majd Francy engedélye.

4ybj8h3c8

Igazad van, de ez a kérdés szerintem már elég jól körbe lett járva, kiderült hol van elrajzolva, kiderült hogyan működik, most még azon vitázni, hogy 3 vagy 3.2 sec az időállandója, már felesleges. Jöjjön egy következő probléma és annak kell nekiesni és azt is kivesézni.