Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Aha, az összeset cserélni ezt olvastam. Igen, mert ezek párhuzamosan vannak és ha nem azonos paraméterűek, akkor van amelyik jobban megterhelődik, így kipurcanásra jóval több az esély, érthető.

s7manbs8

Mondjuk kíváncsiságból egy karakterisztikát fel kéne venni ezekkel e FET-ekkel, hogy mi a helyzet, amik benne voltak, mennyire egyformák ...

000000000

Szépen leépült olyan mindha fetmeghajtás megál a fetek össze kapcsolnak teljes tápfeszre ami szintén kirobbanó....

s7manbs8

A panel alján volt egy kis anyag, lehet belefolyt valami, és az nyomta ki, úgy láttam.

2f428kduf

Nem, a tranzisztor collektor-emitter között. Így áram-mentesen a tranzisztor nagy, szinte vágtelen ellenállást mutat.

s7manbs8

Itt 4 db van párhuzamosan, hiába nézem azt, ha egy zárlatos, a többi is annak néz ki mérésre. :)

s7manbs8

Egyébként ha fogom és 1-1 darab FET-tel megnézem hogy megy e az hülyeség ? Ha nincs hegesztve vele, vagy kis műterheléssel úgyis kéne neki indulni, ha OK-nak tűnik, akkor meg tehetem bele mindet az újat. Ez jó ötlet ? Mivel a régiekből lehet van 6 db ami nem hulla.

g89ketty

Ezért ajánlottam, hogy gate zárlatot keress. Ha nem zárlatosak kösd le a drain feszt és egy szkóppal nézd meg a gate-eken a jeleket. Nekem is ilyen masinám van, már felajánlottam a rajzát. A vezérlő panel valóban javíthatatlan, de utánépíthető ha van hozzá IC.

s7manbs8

Aha, a rajzot megnézném, ha megvan.

g89ketty

A kézi rajzot kiagyusztálom és imailben elkűldöm, mert ide nem tudom felrakni. Milyen messze vagy budafoktól?

s7manbs8

250km kb. :) Hajdúnánás.

s7manbs8

Azért ne törd magad emiatt, annyira nem sürgős, ha van rá kis időd, azt is megköszönöm.

000000000

Mikrohullám radart dopler szereték kisseb szög tartományra fokuszálni hatotávolság miat valakinek van ötlete?
http://www.limpkin.fr/public/HB100/HB100_Microwave_Sensor_Application_Note.pdf" TARGET=_fnew>HB100 SENSOR

000000000

Fresnel antenna, vagy fázisvezérelt antenna.
Sajnos egyik sem hobby kategória.
Talán valami Fresnel jellegűt össze lehetne barkácsolni.
Mekkora a frekvencia?

000000000

10.525 GHz inkább valami terelésel kisérletezni?
Ez kombi riasztó fejekbe van 20m kelene figyelni más nem marat mind a radar sajna.....
Sajnos pir meg bukot gyakorlatba 20m re még a hozzá fejlesztet fresnel lencsélel is... :(