Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

9a43swpp

És a digitális potik legnagyobb problémája, hogy galvanikusan nincsenek leválasztva a vezérléstől - így általában azzal még külön szenvedni kell.

svejk

Ezért kérdeztem mire kell.
No de mivel step/dir jelet kell analogizálni, adja magát hogy két árva optoval a két digitális bemenetet válasszuk le.
Ha egyáltalán ez is szükséges.

2dbfy8y

Nekem ez arra kéne, hogy a laser áramerősségét tudjam szabályozni programban.
Amcsik egy potit tekergetnek egy léptetővel.
Gondoltam ettől van egyszerűbb megoldás.
Én fizetem ha valaki összedob nekem egy ilyent, én ehhez hülye vagyok.
Bekötés nem gond.
Ha minden igaz áramgenerátoromon van egy külső potinak hely.

000000000

Akkor neked egy sima pwm vezérlő elég !
egy potit tekergetve állítod a kitöltési tényezőt a pwm frekit meg beállítod tetszőlegesre egy kiseb potival!

000000000

ilyenem van!
http://www.ebay.com/itm/SG3525-PWM-Controller-Module-Adjustable-Frequency-Module-100HZ-100KHZ-/321521545060?hash=item4adc2d6f64" TARGET=_fnew>sg3525 module
csak egy nagy potit kell ráteni az egyik kisk kék poti helyet!
neked ez pont jo a ttl szinthez mert 5v kimenet van!

000000000

vagy ttl modulácio alat akarsz lézer teljesitményt potival álitani?
de mach3 betanitható kodbol is 0....255 az az 0..100% lesz program amivel tudsz majd ilyet generalni laser topicba alakul....:)

000000000

Ha komolyabban érdekel, csinálok neked egy ilyen áramkört, fejlesztettem már ilyet, és egészen más dologról van szó, mint amit pl. svejk írt a 16795-ben, ő itt szakmailag mellé lőtt alaposan.

svejk

Mivel lőttem mellé Duli-fuli?

Azzal, hogy megkérdeztem mire is kell pontosan, illetve kapásból írtam pár egyszerű alternatívát step/dir analóg átalakításra?

Pabló (#16799)konkrét célkitűzése után már könnyen pampogsz...

000000000

Pl. azzal, hogy Pabló eredeti kérdése világos vol, és egy digitális potméterhez teljesen felesleges volt egy servo pozíció hiba áramköri példát idehoznod. Mégis ha csak step/dir van, minek encoder bemenet, minek összeadó áramkör, stb...???
Na további jó "pampogást" neked.

svejk

Hmmm... Az hogy vannak az áramkörökben nem használt részek lehet felesleges, de nem hinném, hogy ezzel akkorát "szakmailag mellé lőttem".
Nekem ezek dolgok jutottak hirtelen eszembe és ami még talán fontos, jó szándékból írtam őket.
Ab ovo... eleve nekem nem szakmám sem a CNC technika sem az elektronika, csupán tartalmas hobby.

Viszont azzal tényleg mindig mellélövök amikor megszólítalak így-vagy úgy.[#pardon1]

000000000

De van programozható is (arduino fejlesztésü) amit lehet modositani még :)

s7manbs8

DM0265R nevű IC-t honnan lehet vajon beszerezni ?:

http://cxema.my1.ru/_pu/19/s97984891.jpg" border=0>

s7manbs8

Szét van durranva.

svejk

s7manbs8

Kösz, ott még nem néztem. Hátha leledzik.