Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Kedves Kollégák!

2026.04.18-án szombaton ismét megrendezésre kerül a debreceni Hobby CNC találkozó.
Egy kis nosztalgia, múltidézés, tudás megosztás, és minden ami szokásos volt eddig is a találkozókon.
A változatlanul a korábbi találkozók helyszíne lesz ismét az otthona a rendezvénynek.
Debreceni Képző Központ Nonprofit Kft.
Debrecen Budai Ézsaiás 8/A

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

9pk59nuy

Sajnos jobban meg kell néznem, de az áramrelé határozottan kattan amikor elenged. Azt hallanom kellene. (de tévedhetek is)

000000000

Mérd ki !
Ha a 3 kivezetés között háromszor ugyanazt az ellenállást méred akkor az 3 fázisú motor lesz.  

9pk59nuy

Na ezzel felvillanyoztál!

Ha jól értettem, akkor 3 fázis delta kapcsolású.

000000000

Ha kis kínai nem spórolt a rézzel akkor az is meglehet.

9pk59nuy

Köszönök mindenkinek mindent, holnap megnézem, és este jövök megint (kétségbeesve)

jani300

Megint kíváncsi lettem .
A két kondinak csak akkor van értelme ha az egyik állandó a másik indító . Vagy !
Két fordulatú a motor .  
A lassú és gyors választó az biztos mechanikus ?
Néztem a rajzot de nem látom , de most megpróbálom nagyítani .

jani300

Megnéztem  a Pál által linkelt manuált .
Négy pólusú motor .
150 mikrós kondi csere , vagy szakadás az áramkörében . Szerintem is .

nyiszi

Sziasztok!
Megtudja valaki mondani, hogy a Tina tervező programba hogyan lehet olyan IC-t rajzoltatni amit nem találok a listában?

s5f8tmfv3

Urak! Nem lapul valakinek a fiókjában 4-5db 6,8V-os Zenerdióda 1W körüli? Megrendelném de nem éri meg 1000Ft-os posta mellett.

9pk59nuy

Ma tovább kutattam motorindítás témában. Szerintem megtudtam a frankót egy motoralkatrész kereskedőtől.  

hostyának volt igaza, a belinkelt elvi rajz teljesen jó. DE NEM RELÉ VEZÉRLI A SEGÉDFÁZIST, HANEM CENTRIFUGÁL KAPCSOLÓ.
A kapcsoló indítás előtt zárt állapotban van, ha a fordulatot felveszi, akkor kikapcsol.

9pk59nuy

A kapcsoló helyileg a motorpajzsban van. Holnap tovább halad a javítás.

b4nm7gjvr

http://uk.farnell.com/productimages/large/en_GB/42724289.jpg" TARGET=_fnew>ILYEN VAGYhttp://www.imgserv.com/images/2015/07/27/0Dkc9tV.jpg" TARGET=_fnew>ILYEN KIVITEL KELL? Mindkettőből akad 10DB is....

b4nm7gjvr

A 150uF-os Indítókondit cseréld ki első körben, a másik kondi nem szokott meghibásodni, hisz az indító kondi van jobban kitéve igénybevételnek!
ha nem lesz ezek után sem jó akkor nyomozz tovább!

Nem kőbevésett de célszerű 3 évente cserélni az indító kondikat a motorokon! Ha pedig Üzemi kondi is van rajta és extrásítani akarod akkor 630B (V-os) OROSZ fémezett papírkondit tehetsz oda az örök, és olcsón beszerezhető.

b4nm7gjvr

Persze eredeti kapacitás (uF) értékben megegyezőt....

s5f8tmfv3

Inkább a műanyag tokos. Írok.