Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

svejk

"Plugin for Mach3 and Mach4 software, PoKeys as 4-axis external motion controller or general purpose, highly cusomizable Human Machine Interface"

svejk

bocs, hülye vagyok beleolvastam egy "nem" szócskát is. [#falbav]

remrendes

Komolyan mondom delutan meg ott volt a leirasban a "STEP/DIR (stepper, servo motor)". De most en sem latom.

remrendes

Sokminden volt megnyitva delutan. Volt USB verzio is. De http://www.poscope.com/PoKeys57CNC" TARGET=_fnew>itt van aminel olvastam a leirast :)

bundyland

Én előbb kitalálnám mit is akarok.
Mozgásvezérlőt vagy breakout boardot.
Ha ez megvan akkor vezérlő szoftvert választanék  
mert a mozgásvezérlők nemigen kompatibilisek.
Ha LinuxCNC akkor van itt mozgásvezérlő olcsón.
http://store.mesanet.com/index.php?route=product/product&product_id=291" TARGET=_fnew>7i90HD

Másrészt amit kinéztél nem tudom mennyire elterjedt, de nem árt ha van kitől kérdezni ha gond van. :-)

remrendes

En breakout boardot keresek, az elsore rosszat linkeltem. A lenyeg, hogy a parhozamos portot ki tudjam hagyni a folyamatbol.

bundyland

Olyat még nem láttam, mert az USB-s amit linkeltél szerintem az is mozgásvezérlő.

9a43swpp

Abban a pillanatban, hogy nincs párhuzamos portod, többé nem tudod mozgásvezérlőnek használni a PC-d CPU-ját -> innentől kezdve nem opció, hogy nem keresel külső mozgásvezérlőt, mert arra mindenképpen szükséged lesz.

remrendes

Azt hiszem kicsit fogalomzavarban vagyok.
Akkor igazabol ugy tennem fel a kerdesem, hogy az  ACS606-okat hogyan tudnam ethernettel (vagy USB-n) vezerelni?

vjanos

Egy ilyen elektronikából szeretném kiforrasztani a tüskesort. Hogy álljak neki háztáji módszerekkel?

Kis egyszerű pákáim vannak, semmi speckó cucc.

http://cdn2.bigcommerce.com/server2400/71799/products/104/images/387/Pololu_DRV8825_4__42030.1374092786.1000.1000.jpg" border=0>

Csuhás

Egy csavarhúzóval told le hidegen a tüskéket összefogó műanyagot, azután egyesével csipesszel fogva forraszd ki a tüskéket, végül ónszippantóval vagy injekciós tűvel kitisztíthatod a furatokat.

s7manbs8

Húzd le a műanyagot róla és akkor egyenként könnyne ki lehet forrasztani, közben öntözzed gyantával vagy folyasztószerrel vagy cint tegyél rá, hogy a hűt át tudja venni.

PSoft

Nyilván,nem kell a tüskesor,azért akarod kiforrasztani.
Ha más nincs...
Csipkedd el a tüskesor tartólécét,majd a tüskéket,egyenként kiforraszthatod.

b4nm7gjvr

Műszerész csípőfogóval elvágod a lábakat, oszt egyesével csipesszel fogva forraszd ki a tüskéket, végül ónszippantóval vagy injekciós tűvel kitisztíthatod a furatokat + öntözzed gyantával vagy folyasztószerrel kiforrasztás előtt... Finoman melengessed azért ne sajnáld a folyasztószert...ha jól csinálod nem jön fel a fólia....

b4nm7gjvr

Injekciós tűvel kitisztíthatod a furatokat -> hülyeséget írtam, nincs itt furat nincs mit kitisztítani!