Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

sasi

Egy folyamatos üzemű műszerem vákuumszivattyú motorján volt centrifugál kapcsoló, mely időnként meghibásodod, és leégett a motor.  

Mióta nyomógombosra cserélték a motorindítást, nem kellett motort tekercseltetni...

b4nm7gjvr

Ment viszontválasz is! Várom a postacímedet! INGYEN KÜLDÖK!

s2k5ycubj

Volt régen ilyenhez rövid idejű időzítő relé is,az sem nagyon ment tönkre. Hasonlított az automata csillag-delta kapcsolóhoz.

9pk59nuy

Tisztelettel jelentem:

Sikerült a marógépet meggyógyítani! Kondihibás volt! De legnagyobb csodálkozásomra nem az indító, hanem az üzemi kondi hibája okozta a motorindítási malőrt. Először természetesen az indító kondenzátort cseréltem ki, de bekapcsoláskor kiderült, hogy semmi sem változott... Leszedtem a másik kondi borítását, és a kicsomagolás után láthatóvá vált, hogy az kifolyt. Így azt is kicseréltem (jó, hogy az eladó lebeszélése ellenére azt is vettem), és első bekapcsolásra működött.

Köszönöm mindenkinek a segítségét!!!

remrendes

Jo reggelt!
Erdekelne, hogy valaki talalkozott e mar https://www.vbesmens.de/en/upcx530-power-pcb.html" TARGET=_fnew>ezzel vezerlovel. Erdemes lehet a megepitesevel bajlodni, vagy jobb a motorhoz valo gyari driver?

000000000

üdv mindenkinek segítséget kérnék adva van egy wild 410 tipusú vágó plotter sajnos első alkalommal rosszul lett összedugva a probléma el szált két motor vezérlő ic egy széner dioda és egy ellenálás ezekre rá jöttünk és orvosoltuk most már elindul elkezd tesztelni be áll referencia pontra de utána fénykapu hibát ír és nem enged tovább lépni probáltam áthidalni de sajnos nem lehet valami a számító gépében szált el kapcsolási rajzot nem tudtam szerezni ha valakinek lenne jó ötlete meg köszönném    

noctiluxx

Uraim! Egy gyanta adagoló CNC mechanikán töröm a fejem, kérlek segítsetek tisztán látni :): Logikailag reprap 3D nyomtató lenne a gép, marlin fuirmware-el. Arduino MEGA, RAMPS1.4 illesztőt egy nagyobb mechanikára (600x700x100mm) és DM542A meghajtóra kötném, NEMA23 motorokkal. A RAMPS step/dir jele jó lesz vajon a DM542-nek?

0bn8uxmw

Jó. Csak a mikrolépést ne vidd az egekbe mert az arduino lehet nem bírja. 160lépés/mm per tengely és ennyi.

0bn8uxmw

http://www.instructables.com/id/Arduino-Controlled-CNC-3D-Printer/?ALLSTEPS" TARGET=_fnew>Itt egy ramps és dm542a-val épített cnc és nyomtató

keri

Tökéletes. Én is ilyet kötöttem rá.
Csináltam az eredeti minimeghajtók helyett egy kis panelt egyszerű próbapanelből, ami átköti a step,dir, GND vezetékeket, így a gyári motorcsatlakozó tüskékre tudom rádugni kultúráltan, átalakítás nélkül. Egyébként még ki akarom próbálni hogy megemelem a tápeszt 32V-ra és a saját meghajtóival küldöm meg, mert áramot nem vesz fel többet a NEMA23-as motorom sem, de a feszültséget az igényli.

noctiluxx

Szuper! Azért gondoltam erre,mert az extruder helyett mehet a pumpa,van retraction, a cura-t pedig lehet konfigolni 2cm-es nozzle-ra akár. Már csak lapos 3d objektumokat kell csinálnom szerszámpályának.  
Különben pl mach3-al ezt hogy lehetne megoldani?

s7manbs8

Végül is mindenfél eiylen adagolható cuccra meg lehet oldani az egész hardver-szoftver konstrukciót, a lehetőség adott mindenre.

s7manbs8

Mach3-mal is meg lehet oldani sok mindent.

0bn8uxmw

A CURA tud mach3-számára emészthető kódot kiadni magából ami annyiból áll, hogy az Extruder tengelyét nem E-nek nevezi hanem A-nak így a mach3 mint 4. tengely kezeli.
Gcode minta:
;Layer count: 125
;LAYER:0
M106 P0
G0 F3000 X-5.918 Y-0.951 Z0.200
;TYPE:SKIRT
G1 F1500 X-5.776 Y-1.649 A0.02345
G1 X-5.561 Y-2.440 A0.05044
G1 X-5.358 Y-2.932 A0.06797
G1 X-4.822 Y-3.787 A0.10120
G1 X-4.209 Y-4.529 A0.13289

0bn8uxmw

Extuder ötlet:
http://thingiverse-production-new.s3.amazonaws.com/renders/89/5f/c0/64/7f/IMG_1327L_preview_featured.jpg" border=0>
http://www.thingiverse.com/thing:28018" TARGET=_fnew>Claystruder 2, Auger Paste Extruder