Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

Egyújabbgépépítő

Mint ahogy az adatlapomon látod monori vagyok. Itt is dolgozom, itt van a műhelyem.  
Ha gondolod tudok segíteni.

Borcz

Elég messze laksz :(

Borcz

Próbálkozok még, hátha találok közelebbi szakembert.  
Köszönöm.

tiggersoft

Szia
7.kerület, Astória elég közeli?

Borcz

Szia
az nagyon jó :)

tiggersoft

Akkor dobj egy mailt vagy csörögj rám az adatlapomon levő telefonszámon.

000000000

SOS

Ha valaki tudna valami megoldást az alábbi gondomra, sokat segítene a feleségemnek.

A feleségemnek súlyos betegségére, egy bizonyos gyógyszert, lehetőleg pontosan óránként kell szednie.
Bármilyen hihetetlen, nagyon, nagyon megterhelő állandóan az órát figyelni, mikor telik le az egy óra.  
Ezért, valami kicsike elektromos kütyü kellene neki. Ami óránként adna valami figyelmeztető hangot, jelzést.
Kicsi, könnyű kellene, hogy könnyen magánál tarthassa bárhol bármikor.  
Az egyébként is, a súlyos betegséggel nehezített életét, megkönnyítené kicsit ez a szerkezet.  

Kérem, aki tud ilyen létezéséről, vagy építene elérhető áron. Annak várom a jelentkezését.  

Köszönöm, ha segítesz!

svejk

svejk

Devecz Miklós

000000000

Köszönöm a segítő szándékokat.  
Sajnos a gyógyszeradagolók úgy vannak, mint a zsivány és a rendőrség viszonya.

Az adagolók is el vannak maradva a gyógyszerek adagolásától.  

Az gondolom, nem elégé részleteztem a dolgot.  
A feleségemnek minden órakor be kell venni a gyógyszereit. Napi 15 alkalommal. Az, az 15 órában.  
Ezért a jelzőkészüléknek naponta legalább 15 -ször kellene jelezni. Előre beállíthatóan. Nem minden alkalommal újra állítgatni.
Sőt, az lenne a jó, ha beállítanánk, és naponta ismételgetné a jelzéseket a beállítás szerint. Amíg új beállítást nem kap. Stb.  

A telefonos dolog nem megfelelő nekünk.

Továbbra is keresem a lehetőséget.

s2k5ycubj

Akkor kell egy arduino,egy rtc és egy hangjelzésre alkalmas zümi. A többit meg megtalálod a hivatalos oldalukon,de szerintem már találkoztál ilyennel.

s2k5ycubj

És,ha nem frissíted naponta az időt rajta,napi pár másodperc csúszás lehetséges,de ez itt gondolom nem érdekes.

7rxxjie4

Androidos, de szerintem bármelyik okostelefonos oprendszernél be lehet állítani óránként emlékeztetőt hang, rezgés, vagy fényjelzéssel... Vannak alkalmazások sms, email küldési lehetőséggel, hely, fény, kapcsolt wi-fi, vagy bármi környezeti változó esetén időzített (az idő is környezeti változó)eseményekre. Akinek ez nem elég, vagy nem jó, az arduinos progi sem elég jó.

eymcv9wt

Elég neki egy időzítő ketyere a kezdő és vég időpont között óránként folyamatos Visszaszámlálással. Letelt időnél buzzer/beep hangjelzés bekapcsol. (Hangjelzés gombnyomáskor leáll ezzel biztosítja, hogy hallotta a hangjelzést.)
Persze lehessen tölteni is.
Vagyis pl. ceruza akkuról is működjön.