Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

Dakota25

1 fok, radiánban.

ANTAL GÁBOR

JÓ VÁLASZ  ! Jár  a sör :  Küldjem vagy jössz a talira ?  Egyébként meg is látogathatnál . De lehet én megyek ....

Dakota25

2PI/360=PI/180=Amstel Doppelbock :-)
Jövök a talira. (Remélem, nem jön közbe semmi!) Ha járok Feléd, bemegyek. Folyton csak fenyegetőzöl, de nem jössz. :-(
:-)

000000000

Sziasztok. Szerintetek ez az http://www.aliexpress.com/item/DSHL-600P-R-Incremental-Rotary-Encoder-DC5-24V-Wide-Voltage-Power-Supply-6mm-Shaft/1561665706.html" TARGET=_fnew>encoder jó lehet a "sneci" féle vezérléshez. 2 csatornás. Kell hozzá szimetrizáló áramkör. Viszont nincs "I" csatorna, ami, ha jól értelmezem egy egész fordulatonként ad egy jelet. Az feltétlenül szükséges, vagy anélkül is konfigurálható a panel?

000000000

Elnézést, nem voltam egyértelmű az előző kérdésemben e240 DC szervó vezérlésre gondoltam.

PSoft

Esetedben,nem kell az "index" jel.

Sneci E240-es motorokhoz készült vezérlője,nem használja az index csatorna jelét.

000000000

Szuper, akkor elég jó vételnek tűnnek ezek az enkóderek. Megpróbálom, majd leírom az eredményeket.

PSoft

Hogy fogod összehozni az enkódereket az E240-es motorok átm.8mm-es tengelyvégével?

000000000

üdv.kérdésem lenne wildta410 tipusu plotterhez keresek kapcsolási rajzot

000000000

Kuplung + egyedileg tervezet 3d nyomtatott konzol.  

Majd ha a kezemben lesz minden alkatrész, kiderül, pontosan hogy tudom összehozni. annak megfelelően tervezem meg a nyomtatandó rögzítést. Ez ügyben bár nem elektronika, de a motorok mennyire forró fejűek? (HIPS 80 fokig nem deformálódik)

Sajnos mivel a motorok nem újak, nem gyári állapotúak a tengelyek változó átmérőjűek. (korábban valaki leesztergálta) Mindegyikre rendeltem megfelelő kuplungot.

Ideiglenesen így lesz megoldva. Aztán ha szükséges, akkor a műanyag alkatrészeket kicserélem már a CNC-vel készített darabokra. :)

Bencze András

Mivel a szájtépőben elmentek mellette ide írom:
Futópad vezérlővel foglalkozott már valaki? A kérdés az hogy hogyan vezérelhető. PWM-t tartok valószínűnek, de jó lenne, ha valaki megerősítene.

VighLajos

Ne morogj...
[#vigyor2]
Olvastam, érdemben válaszolni csak annyit tudtam volna, hogy valaki árusított egy futópad-hajtó motort, talán ő tudott volna segíteni.
De ezzel a válasszal sem mentél sokra.
[#nemtudom]

Bencze András

Szétburítottam... Tirisztoros, PIC (16C54A) vezérlés. Most már csak a vezérlőpontokat kell megkeresni. Gondolom egy indít/áll és egy impulzus(szélesség esetleg)/fordulat. Holnap kiderül.  

lacata

Üdv Mindenkinek !

Segítségeteket / tanácsotokat szeretném kérni.
Adott egy Tb6560 -as kék kínai 5 tengelyes vezérlő.
Szeretném az y tengelyt közösíteni.
Azaz az y tengelyt két motor hajtja.
Ezt a két motort szeretném összeházasítani.
Találtam egy képet, csupán megerősítést kérnék, hogy jó -e ez a megoldás, illetve előnyök/hátrányok.
Nem fogja -e a vezérlőt tönkretenni?
A motorok teljesen egyformák.http://docs.shapeoko.com/content/sketches/electronics_layout.svg" TARGET=_fnew>http://docs.shapeoko.com/content/sketches/electronics_layout.svg
Teljes körű cnc megmunkálás,
3D nyomtatás,
Plazmavágás, cső és zártszelvények
áthatás vágása

lacata

Köszönöm előre is a segítséget.
Teljes körű cnc megmunkálás,
3D nyomtatás,
Plazmavágás, cső és zártszelvények
áthatás vágása