Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

000000000

12 Voltos vagy 24 // F2905SXE/2 230V, 8A, 45-65Hz. / 52-55V, 28A DC //

4h2rzwpag

Hello!
Adott egy 4motoros habvágó,aminek az egyik motorja nem követi folyamatosan a vele párhuzamosan működő másik motort.  
A csapágyakat és a tengelyeket már rommá takarítottam,nem akad,nem szorul. A motor bekötése rendben van,a mozgás iránya rendben van. Mégis meg-megakad. Ötletet várnék a probléma megoldására.  
A vezérlőről sajnos nem tudok semmit,valamilyen házi gyártmányú lap, A motorok 6 kivezetéses STP58D-121 Shinano Kenshi 0,6 Nm. Előtte lényegesen kisebb motorok voltak a gépben, PM55L-048 0,12Nm.  
Lehetséges,hogy a nagyobb teljesítményű motorokat nem tudja kezelni a panel?  
És a végére egy kis őszinteség: 2hónapja még csak nem is álmodtam egy ilyen gépről,az elektronikához nem konyítok,csak a legminimálisabban,ezért ha valaki érez indíttatást abban,hogy segít nekem,készüljön fel,hogy elég rossz lesz velem beszélgetni :)  
Ha esetleg szükséges a személyes kontakt,törökbálinti vagyok.

000000000

Cseréld fel a hibázó és egy jól működő motorodhoz a vezérlő elektronikákat.
Ezzel megtudod, mi a rossz.

4h2rzwpag

A motor jó.
A vezérlőn látok egy füstös FET-et,az okozhatja ezt?

000000000

Amíg a FET-ben van a füst addig nincs baj.
A baj akkor kezdődik, mikor a füst egy része távozik a FET repedésein.

p3t7nebn6

A félvezetőket a füst működteti. Ha kijön belőle, utána sajnos működésképtelen lesz.

m8zmkic73

Sziasztok.  
Ha kell Valakinek CD4059-es IC, szívesen adok, nekem nem kell.
Most találtam takarítás közben 20-30 darabot.
Ingyen vihető.
Jó-jó, tudom, hogy ez nem az adok-veszek, de akit ez érdekelhet, az ezt a topikot olvassa.

ggdr57dg

Bocs, hogy csak most reagálok. Nem tudom megmondani, fiam hekkelte a szoftvert hozzá, de nem volt egyéb hardver a ledek meghajtásához.  
Az időzítéshez valamelyik libraryt használta, több is fellelhető (volt ami nem működött...) A ledek mellett bluetooth kommunikációt kezelt és még egy soros eszközt is olvasott. Azt hiszem csak egy soros van hardveresen az arduinon, a másikat szoftveresen kellett megoldani.

p3t7nebn6

Köszönöm válaszod. A led driver ic. adatlapját nézve nagy a kommunikáció sebessége (a mikrovezérlőhöz hasonlítva). Ezért kérdeztem rá,hogy talán az SPI-al oldotta meg?

svejk

Egyirányú optikai adatátvitelt kellene kipróbálni 5-10 m-re max 200 kBaud sebességgel.
Nincs valaki tűzközelben adó, vevő, optikaiszál, tartozékaik ügyében?
Bontott cucc is jó lenne kísérletezni.

PSoft

Ha ez segítség,valamilyen kb.cat5-ös vastagságú "libafos zöld" színű optikai kábelem van,talán még tíz méteres darab is.:)
Talán,négy eres???
Épp kísérletezni való..."bontott cucc".:)

Keressem holnap?

000000000

POF típusú optikai kábelem van 60 méteres ST csatlakozókkal a végén.
Aktív eszközöm viszont már nincs hozzá.  

http://www.wireless-bolt.hu/9511-mediakonverter-monomodus" TARGET=_fnew>Mi innen szoktunk rendelni ha már optika kell LINK

Csak ezek főleg SC csatlakozósok és monomodusú kábel kell hozzá.

000000000

Mono vagy multimódusú kábel és van a végén csatlakozó ?  
Csatlakozók nélkül viszont nem sokat ér ha csak nincs optikai hegesztőd is hozzá.
A 125um köpenyben csak 50um a fény vezető átmérője. ( monomódusúban csak 9um ez )
A POF kábelnél meg 1mm, akár fény felé fordítva is simán látható a másik végén.  

PSoft

Akkor én,POF kábellal vezettem ki a dobozból,az MPC6515 vezérlőm SMD LED-jeinek a fényét???[#nemtudom]:)

Balra fent,épp az első,negyedik,és hetedik,zölden világít.

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/Lasergep/optikaikabel.JPG" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/Lasergep/vezerl%f61.JPG" border=0>

000000000

Ha a köpeny 2.2mm és a belső fényvezető szál 1mm akkor az POF  (Plastic Optical Fiber)
A multimódusút megvilágítva igen csak kell sasolni, hogy észre lehessen venni a végén valamit.