Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

4ybj8h3c8

A problémák ezekkel mindig akkor jönnek, amikor nem azt kell vele elkövetni, mint amit beletoltak.
A Lego látszólag mindenre alkalmas, de a Millenium Falcon-ra felkészített csomagból nehéz összerakni a Santa Maria-t.

000000000

de Santa Maria már többen is feldolgozták de még is nagy sláger marad.....[#taps]
persze minden alkatrésznek meg van mire lehet használni de a kombinácio végtelen......[#vigyor0]

000000000

Csak olyan megoldás jöhet szóba, amire bármilyen led ráköthető, nekem 5mm-esekkel kell megoldani a feladatot. Legvégső esetben pic, de ahhoz szükség van programra is, nem tudok programozni. El viszont nem várom, hogy bárki megírja nekem, mert annyi szabad ideje van.

000000000

Azért az érdekes, hogy "bármilyen" ráköthető legyen. Talán áram és feszültség értékeket valamilyen határ között adjál meg, mert a bármilyen túl tág kategória a műszaki életben, és árban se mindegy, he netán pénzt is áldoznál rá.

svejk

Hama-hama kellene nekem mikrovezérlős cucchoz egy USB-TTL rs232 átalakító.  

Ki tudna valaki segíteni, vagy mondani egy tuti helyet ahonnan postafordultával be tudnám szerezni?

m8zmkic73

Nekem van. Tudok adni.

svejk

svejk

m8zmkic73

most írtam Neked

svejk

Nagyon köszönöm, akkor ez meg is oldódott.[#worship]

000000000

Bármilyen= mezei, nem beleintegrált meghajtós meg mittudomén amit adjurinora kell kötögetni. Tápot adsz neki és világít. Fesz áram értéke meg már illesztés kérdése.

000000000

Egyébként még vannak ám itt gondok ...., amiről nem írtál.
Pl. mi van ha lefelé lépteted, akkor nem lesz baj ha a semmi utám minden LED világítani kezd, és átfordul? Vagy fordítva felfelé léptetékor?

Dakota25

Nem felelne meg Neked 4db kaszkádba kötött 74164-es 8 bites serial in - paralel out shifter? Balról besifteled az 1-eket, jobbról a nullákat. Slusszpassz.  
Teljesítmény illesztés meg 4db 8 bites latch, pl. 74245? Ha nagy fényerő kell, a latchek helyett 7406-ból nyolc db.

000000000

Egy kis felbontású enkóder adja majd a jelet, aminek van minimum és maximum helyzete, fizikailag lekorlátozva, tehát lefele léptetéskor nem fog átfordulni, a maximumot sose fogja elérni, 30 led soha nem fog világítani, csak max 27-28-29.

000000000

Hopsz! Itt újabb csapdák vannak akkor ....
Hiszen az encoderednek abszolut digitálisnak kellene lenni, de amiket írtál hogy le- meg felfelé léptet, abból nagyon az derül ki ez csak relatív digitális.