Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Tachográf az van, csak ami mozgatja az nincs az a kis LM555 panelka.

etc77f5nr

Úgy más. Egyébként nem találtam rajzot én sem :(

s2k5ycubj

000000000

Gondolom, trükközéshez kéne a menetíró készülék.
A régieken volt egy jeladó a motoron. Ez ment a fordulatszámmérőhöz is. Volt egy a sebességváltón. Ennek a jele ment a kilométerórába, ami a menetíró is egyben. És volt benne egy óra szerkezet, ami a papírt forgatta.
Gyakorlati értelme már szerintem nem sok a próbálkozásnak.
A nagyok már régen áttértek a GPS alapú rendszerekre. Valós időben küldi az infót a cég központjába. Még azt is, hogy pillanatnyilag éppen mennyi gázolaj megy ki a tankból.
Hiába ad le az ember egy "megtrükközött" lapot, ha az úgyse vág össze a központ adataival.

Alapigazság, hogy maga az elektronika, vagy programozás ismerete semmit nem ér, ha az ember nem látja át az egész problémát.

svejk

A "találmány" szinte egyidős a FET-ekkel, IGBT-kel.
A 90-es évek frekiváltóiban megtalálhatók mindenféle variációban,különféle védelmekkel, pl a szaturációs feszültség figyelése, stb.
Eleinte hybrid áramkörök formájában, ma már akár  SMD tokozásban.

svejk

Kellene nekünk egy 10-15 kVA-es 3x400/3x200 V-os tarfó. De nincs...

Viszont lenne 3 db 5kVA-es 1 fázisú.
Súly nem számít, de egyéb indokokkal próbáljatok meg lebeszélni a megoldásról.

Én első körben csak azt tartom hátránynak, hogy egyenlőtlen szekunder terhelésnél egyenlőtlen lesz a betáp terhelése is, itt ugye nem lehet ZEG-ZUG kapcsolásokat és egyéb fondorlatokat bevetni.

000000000

Ki mondta, hogy nekem nincs 14kVA-es autótrafó ? :)

svejk

sejtettem, de az a baj Te nem postázol. [#vigyor2]

No bökd ki magánban, hogy mennyit kérsz érte, meg saccra a fizikai méreteit aztán elcammogok érte ha megfelel.

s7manbs8

Van egy buszsofőr, aki nem ért semmihez, van én, aki tud áramkört tervezni, megcsinálni, programozni, ha kell, visszafejtettem az áramkört, ami kiderült, hogy egy astabil multivibrátor, LM555 IC- vel és pár alkatrésszel megoldva.

000000000

s7manbs8

Rézkitermelést vállalok ... :)

svejk

Tetszik, reggel várjuk az árajánlatot, vagy az eladási szándék visszavonását.

jani300

Bótóhatunk ! De ráfázol :) Kajakra ki van öntve műgyantával .

s7manbs8

Azt nem tudom neked mid van, de amit nekem kell csinálni, az párszáz forintos valami, az anyagára legalábbis. :)

000000000

Én is tudok adni olyan defibrillátorban használt trafókat amiből mire kibontasz 2-3 gramm rezet lemész hídba :D