Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

Szalai György

Szalai György

"Az áramfelvétel kb. 100 mA."

KBalázs

Nem hurrogom le. Jelzem a véleményem, miszerint nem látszik a hozzáadott tudás. Ez egy PIC példaalkalmazás amit a chipgyártó maga publikált,  vagy annak minimális iterációja.(azt vitatom hogy saját fejlesztés)  
Természetesen mindenki el tudja dönteni maga, hogy megéri neki egy ilyen készen, vagy nekiáll építkezni. Ennyiért amit írtál, ha meg van rá a megfelelő számú jelentkező, megérheti pusztán az elektronika elkészítése.  
Nem a boltot akartam rontani, de ha valaki nem teheti meg hogy létszám nemteljesülés végett magasabb áron ezt kifizesse, akkor ennyiben segíthetek a projektjén. (ezt már megtettem itt fórumon többször)
Van hogy nem követem a fórumot napi szinten, bizonyára ha látom mi a leküzdendő probléma, és tudom a megoldást, hozzászólok.

KBalázs

Mármint megérheti megrendelni, és nem "sajátot barkácsolni".

ANTAL GÁBOR

Nekem napi szinten vannak egyedi projekt igényeim .A kor szellemét követve  AVR es illetve PIC es megoldások a nyerők . Komplett élesztett elektronika korrekt kialakítású beültetett nyákkal . A Miskolci Egyetemről menetem nyugdíjba és az ott eltöltött idő alatt műszaki fejlesztéssel , kutatással foglalkoztam . A kapcsolat megmaradt és mivel saját komoly műhelyhátterem van azóta is beszállítok . Az idősebbek tudják hogy pár éve Perth be ( W Ausztrália ) is eljutottam az Alcoához egy laboreszközömmel. Várom a tettre kész komoly számlaképes emberek jelentkezését ( Nagyon jó kapcsolatom van Is Vargával  Snecivel és Horváth Tiborral ).  

s7manbs8

s7manbs8

Milyen jellegű dolgokat kellene csinálni, fejleszteni ?

ANTAL GÁBOR

Speciális egyedi laborberendezéseket (védelmi elektronikával ellátott spéci  kerámia béléstestes labormalmot  ( extrafinom anyagok előállítéséra ). Talajnyíró és deformáló gépeket és azok méréstechnikáját ,Terepi mérésadatgyűjtőt egyedi távadókhoz. Pár négyzetméteres felületen átáramló hőmennyiség precíz mérését. Elektroforetikus elven működő zeta potenciálmérőt aminél  digitális kamera jelét kell korrektül kiértékelni.  Egy kis ízelítő....  

s7manbs8

Elég speciális témakör ez, első hallásra, köszönöm a választ.

s7manbs8

Gondolom az elektronika rész, mint részfeladat lehet, aminél megvan határozva, hogy mi a feladata, mik a ki, bemenetek és ahhoz kell nyákot tervezni kész kapcsolási rajzból vagy még azt is kitalálva, csak a feladat meghatározásából, ha nem tévedek.

4ybj8h3c8

Üdv. Van talajnedvesség mérőm kb. 80-90%-os készültséggel. Anyagtípusra paraméterezhető (beton, kavics, föld, homok...) GPS pozíció, BlueTooth és egyéb nyalánkságok.

nyiszi

Az lenne a kérdésem, hogy egy tirisztort miként lehet diódaként használni. Úgy emlékszem mintha csak egy kis diódával be kéne kapcsolni minden fél periódusnál.

wm94bppdn

A tirisztor gate-jére minden nullátmenetnél gyújtóáramot kell kapcsolni, amg az anódáram meg nem haladja a tartóáram értékét. Például az anód és a gate közé párszáz ohmot kell kapcsolni. Ez egy ökölszabály, az adott áramkörhöz lehet, hogy más (is) kell, látni kéne.

nyiszi

Szia!
Már kipróbáltam és a kis diódákkal jól működik.
Konkrétan 320 A-es graetz hidat kell csinálni egy trafós hegesztőhöz.Azért kell így megoldani mert csak tirisztorjaim vannak.Már használtam így tirisztorokat de már nagyon régen és elfelejtettem. Gondoltam hátha más is használja ezt a megoldást.

000000000

Üdv!
Léptetőmotoros vezérlő érdekelne.
Van köztetek illetve ismertek valakit aki készít ? Készíttetni szeretnék... Valaki olyat keresek,aki már sokat és jót készített idáig.
Előre köszönöm a segítséget!