Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

wcmwugefi

Jó reggelt. Egy kis segítséget szeretnék kérni. AC bemenetű léptető motor meghajtóhoz lehet illeszteni hagyományos - nem leválasztó - toroid trafót, vagy csak leválasztó kivitelüt?  
Gondolok a zajokra, érintésvédelemre (bár fi relét mindenképp szerelek be)
Köszönöm!

ggdr57dg

Ez legalább azonnal átvehető, nem úgy mint a másik, amit a #16072-ben linkeltél. Azt berendelik kínából a kedves kuncsaftnak, ha kifizette...

Szalai György

Ehhez jó volna ismerni a konkrét AC bemenetű léptető motor meghajtó felépítését és a gyártó ajánlását.
Szerintem, hobbyban valószínűleg bonyolult (és költséges) volna egy tekercsű autótrafóról garantálni a biztonságos érintésvédelmet.
De nem lehetetlen.

wcmwugefi

Köszönöm. Sajnos nem gondolkoztam előre, és azt rendeltem (autotrafót). 53V 800VA. Rendeljek egy leválasztót, vagy meg lehet oldani?

ANTAL GÁBOR

Kérésemre egy újdonsült fiatal ( számlaképes )  kolléga elkészített  egy PIC es billentyű emulátort . Jelenleg : fel,le ,jobbra ,balra nyilak , page up, page down , space és w és p gombokra . A legfontosabb a SHIFT   ( ami a gyorsjáratokhoz kell ).  
 Sum 10 pin de a shift gomb lenyomása a két betűnél további két kombinációt eredményez  
 Szoftweres és hardweres prellgátlással . A jelképzés az aktuális pinnek a földre való zárásával történik.
 USB csatlakozással .
 Panelméret : 39*59 mm  
 Jelenleg élesben műhelykörülmények között tesztelem .  Az Uc 100 as tulajdonosokra  ( nekem 3 db van ) gondolván készült az egység mert az emulátorral bemeneteket tudunk felszabadítani . Beszámolok az eredményekről...  
 Több darab elkészítésére is van lehetőség ezért, és az ár megállapításának érdekében  igényfelmérést javasolnék  ( 10 jelentkező estén az ár kb 6500 -7000ft / db ( +posta )  lehetne .( klikk a nevemre ) . A további fejlesztés lehetősége is benne van a pakliban  ( a gombokat a felhasználó definiálja ) de drágítaná az eszközt.   Egyelőre 10  pines, de Svejknek készül  ( nem is tud róla ) egy 48 pines  [#wink][#wink]

KBalázs

Az újdonsült fiatal http://www.instructables.com/id/Quick-Key-Adapter-10-Button-HID-Keyboard/" TARGET=_fnew>feltalálta a melegvizet [#kuss] ...
De lehet én tévedek, és nem az első Google linkről épített...

Szalai György

A motorvezérlő gyártóját és típusát kéne tudnom, hogy megnézhessem a tudnivalókat.

000000000

jók ezek a kész dolgok de illendő  rá figyelni a rajtuk lévő induktivitára mert kiss áramu ezek a kiss induktivitások és ez miat elvérzik  kimenő teljesitmény....

wcmwugefi

Köszönöm! írok akkor a magánodra ha nem baj, ne zúzzam szét a topicot.

000000000

XL4012 sem rossz ha amper is kell...[#wink]

Jozs

Keri és Gyuri, köszi Nektek is !

ANTAL GÁBOR

Csodák nincsenek : természetesen triviális hogy olyan Pic kell hozzá ami az USB kommunikációra képes. Ha nem trükközünk akkor a könnyen hozzáférhető lábak száma is kb 10 ben korlátozódik. A földre zárás az én kérésem volt. De a továbbiakban a többi az egyéni . A mellékelt link hol közli a config biteket és a hexát ? Mert annak hiányában nem hiszem hogy működőképes klónt lehet gyártani ...

KBalázs

A mellékelt linken elég nagybetűvel kiemelve, be-zip-pelve vannak a forrásfájlok, köztük a hex is. A konfig bitek pedig a hex-be benne vannak kódolva, de ezt aki ért a PIC-hez, tudja.
Akinek pedig a PIC beégetése gond, elküldi, plusz egy válaszborítékot, én veszem az 5 perc fáradtságot és beégetem.

ANTAL GÁBOR

Balázs ! légy szíves keress vissza a fórumon ! úgy egy másfél hónapja én is Svejk is erősen kapacitáltunk olyan vállalkozókat akik csinálnak billentyű emulátort. Én két potenciális önjelöltnek magán levelet is küldtem . Kihangsúlyozva az igényeket .  Semmi  érdemleges előrelépés nem történt az ügyben A kérésem szerint  a három tengely nyilai és a shift  minimálisan kell hogy működjön  hogy egy gépközeli ipari gombsorról ról lehessen vezérelni a masinákat . Tudom van kis  USB s segédpad és lehet klavíatúra IC vel is buherálni ( mindkettőt alkalmam volt kipróbálni )  Külön hangsúlyozva volt a shift szükségessége ! Most hogy elkészült lehurrogod Miért nem jelentkeztél akkor ? Előrébb lennénk és neked jutna a babér.....

guliver83

https://www.youtube.com/watch?v=dx5C8TgYgUQ" TARGET=_fnew>Csak egy ilyen távirányító kell!!!!