Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

000000000

Ezt értem, de 2db 74154-et hogy fűzöl össze, hogy ne csak 16 ledet tudj vezérelni?

pbalazs

Mondom, a számlálókat kaszkádolod, nem a dekódert.

9a43swpp

Megrajzoltam step/dir bemenettel, amit korábban írtam: http://i57.tinypic.com/2118foy.jpg" TARGET=_fnew>rajz A ledsort nem rajzoltam végig.
Az ULN2803 helyett lehet odarakni mást is a ledek meghajtására. Ha elég pár mA a ledeknek, akkor nem is kell oda meghajtó.

000000000

Csípem ezt a fórumot.:)
Még technixx esetében a feladat leírása se egyértelmű, de megy ezerrel az ötletelés, az értelmetlen neten található akármik javasolása, hogy mi lesz a jó, mi a tuti.
Gyerekek, ez így annyire színvonaltalan egy műszaki Fórumhoz .... Vicces az egész:)

4ybj8h3c8

Inkább te vagy ismét vicces és még az a vicces, hogy itt is csak pocskondiázni tudsz. Ha nem tetszik akkor húzz vissza az öntömjénező topikodba, ott nem piszkál senki, de itt hagyd meg a lehetőséget másoknak az ötletelésre és a fejlődésre, és próbáld meg elfogadni még ha fájdalmas is, hogy vannak olyan emberek akik előre akarják vinni a világot.

000000000

Muszály neked minden topikban bebizonyítani, mekkora tapló vagy?[#nyes]

4ybj8h3c8

Ha fájónak találod az igazságot amit írtam, ne velem veszekedj miatta. Csak te tudsz változtatni rajta. Próbáld meg. Nem hiszem hogy sikerül, ha eddig nem jött össze, buta maradsz örök életedre.

Próbálj meg elgondolkozni azon, hogy ha te vagy az egyetlen aki hisztizik, míg sokan tényleg segítik a komát és ötletelnek neki, akkor talán nem azokkal van a gond, akik az autópályán tömegével a jó irányba mennek, hanem veled, mert feltévedtél a szembesávba.

4ybj8h3c8

Azt azért elárulhatnád, mi volt az, ami ennyire kifordított a világból. Mi a bajod azzal, ha sokan megpróbálnak segíteni? Nem jó valami? És? A sok ötletből kisül valami jó ami használható. Miért fáj ez neked?

000000000

Te idétlen pojáca! Segíteni annak lehet, aki leírja egyértelműen, mit akar.
Te még ezt se fogod fel, a magad promitív szintjén trollkodsz, fröcsögsz állandóan.
"Kisülni" a hús szokott a forró olajban, te szerencsétlen flótás.

000000000

..  pri...

4ybj8h3c8

Megint dől belőled a sajátos, mindenkin felül emelő intelligenciád.

Ha lehet próbáld meg emberi módon közölni azt, mi a bajod azzal, hogy többen fel tudják fogni a kérdező szándékát, és segíteni próbálnak neki ahelyett, hogy veled együtt azon hisztériáznának, hogy nem 8 oldalas specifikációt ír a megoldandó feladatról.

4ybj8h3c8

Kérdeznek, válaszol, láthatóan kezd összeállni a megoldandó probléma, erre jössz, és megint lecseszel mindenkit, hogy mekkora tahók, mert nem a te módszereidet használják. Kezeltesd magad, erősen szükség lenne rá.

frkdv6dyr

Már elnézést, de úgy látom megint nem a végzettségednek megfelelő hangnemben tárgyalsz. Szépen kérlek ne járasd le a mérnökök ezreit a viselkedéseddel. Legyen tartásod, és próbáld meg a tanulatlan (szakmailag) fórumtársak segítségére sietni, vagy hagyd el az oldalt és keress olyan társaságot akik kifejezetten ezt a stílust igénylik. Itt ebből elég volt, és mielőtt bármit is reagálnál a #16245-ös hozzászólásoddal te magad provokáltad ki a sajátságos stílusod visszatükrözését. Magyarán te kezdted, te kerested a bajt megint. Menny békével de máshova.

Dakota25

Szervusz Balázs!
A 154-es 4-ről 16-ra dekóder/demultiplexer. Jó lenne, de egyszerre csak egy led fog világítani, futó-fénypont lesz belőle nem csík (ha jól emlékszem).
A 164-esre rosszul emlékeztem, sajna csak egy irányba léptet. Helyette a 74194-es a jó megoldás, ez viszont sajnos csak négy bites. A 32 LED vezérléséhez 8db kell belőle, kissé alkatrésztemető jellege lesz az áramkörnek.
Technixx! Ha így is kell, megrajzolom ma, és átküldöm. Valami 50 Ft körül van darabja, a panel pedig nem lesz kicsi.