Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

svejk

Gondoltam, hogy nem gyere cipó hamm bekaplak lesz.

http://www.kontel.hu/index.php?inc=category&ref=156" TARGET=_fnew>Ezekehez milyen kábel való?

Persze jobb lenne olcsóbb megoldás.

Egyszer valakinek elpasszoltam vagy 8-10 ki-bemenettel rendelkező valamilyen hálózati eszközt, bár nem tudom azt sem ahhoz milyen volt való.

Rabb Ferenc

7rxxjie4

Tudok esetleg segíteni, de már csak a jövő hét jöhet szóba.
FC-PC, FC-APC, SC, és LC patch kábelekkel.
Ha kísérletezésre kell, akkor a hossz mindegy gondolom a működéshez, majd a végleges helyén kell a megfelelő méret.
Esetleg még médiakonverterre rákeresve találsz olyan kütyüt, ami illeszti szabványos ethernetre. A switch megoldások drágák, és talán nem is kell a tudása ehhez a kísérlethez.
Milyen szabvány, milyen protokoll lenne a megvalósítandó?

svejk

Köszi mindenkinek, Pál felhomályosított egy két dologba, remélhetőleg a Toslink kábelek és http://www.cliffuk.co.uk/products/optical/" TARGET=_fnew>ezek az olcsó adó-vevők meg fognak felelni.

000000000

Ha már ennyi szó esett az optika kábelekről akkor itt egy kis videó, hogy is hegesztik az MM vagy SM kábeleket.  

https://youtu.be/KoDhqgK2P60" TARGET=_fnew>Sumitomo Quantum TYPE-Q101-CA Reklám Video Link

Ezt a készüléket teljes felszereltséggel 4.5 millióért már hozzá is vágják az emberhez.
Vannak olcsóbbak is, talán most ez a leggyorsabb a piacon.
Nem véletlen, hogy 200,000 körül szálnak ki egy optikai kábelt összetöcsköni.
Pécs melletti gyárban volt nagy öröm mikor az egér a 16-os optikai kábelt a kifejtés tövében lerágta mert ízlett neki a glicerines töltőanyag.
Talán 2 hétre rá ugyanígy lerágta és újra mehettünk javítani.  
Aztán megtaláltuk a delikvenst kipurcanva, biztos szétszurkálta a belső szerveit az optikai kábel darabjai.  

ebalint

Egérméregnek kifejezetten sokba kerül(t) ...

000000000

Tele volt rakva a rack szekrény és környéke az első eset után egérméreggel, de az nem ízlett neki.
Azt se értem az optikai panelbe, hogy préselte be illetve ki magát mert azon nem voltak akkora lukak amin beférne.   [#fejvakaras]

galiba

Volt szerencsém látni, amikor a ceruza vastagságú nyílásba bepréselte magát a cini. Aztán beragadt... Szerintem fél, egy mm-rel számolta el magát. így össze bírtam csippenteni a grabancát, és elküldtem az örök vadászmezőkre.  Ergo nem kell lebecsülni őket... :)

Antal Sándor

Tényleg nem szabad lebecsülni az egérkéket.
Nálunk a teljesen zárt szekrényekben és kábel tálcákban több méteres szakaszokon csupaszította meg a profibus kábeleket,nem kis galibát okozva.
A másik gépsoron a biztonsági áramkör madzagjait blankolta meg,órákig tartott mire megtaláltuk a hibát.
valahogy érzékük van hozzá hogy csak a gyengeáramú kábeleket piszkálják.

000000000

Láttam én 400A-es nki-n sült egeret.

000000000

Sziasztok. Épül a gépem, úgy néz ki e240 servo motorok lesznek /vannak rajta/ kérdés az lenne, hogy ez az http://hu.farnell.com/avago-technologies/heds-5500-a06/encoder-rotary-500ppr-2ch/dp/1654880" TARGET=_fnew>encoder jó lehet-e hozzá, illetve milyen szervo motor meghajtó illene hozzá a legjobban, esetleg létezik e, lehetőleg jó minőségben olyan meghajtó áramkör, ami bipolár steppert is meg tud hajtani.

000000000

Szia, Syncumar... nekem is azt kellene szedni...  :)

Rabb Ferenc

Az 500-as felbontású enkóder jó lesz. Csak a motor tengelyére pontosan illeszkedjen (de ez esetleg némi plusz esztergályos munkával megoldható)

Vezérlőnek a "Sneci féle" kimondottan az E240-hez kifejlesztett vezérlőt javaslom. Néha itt a fórumon is árulják.

Olyan vezérlőt ne nagyon keress, ami a szervóval is és a léptetőmotorral is elbánik. Olyan üzemanyag sem nagyon létezik, ami jó a dieselhez, a benzineshez és a villanymotorhoz is :)

ANTAL GÁBOR

pedig van! A Granite Device  ( finn vezérlő )  
 Van benne 4 db teljes híd . Tud Ac szervót ( bruhslesst is)  Dc szervót  léptetőt  lineáris motort . Csak amikor vettem úgy 80e volt az ára .  Hízó Józsi a Mo i dealer ( én direktben vettem ). Csak érdekességként írtam ,az  ágyúval verébre esete