Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

Rabb Ferenc

Akkor Nálad a pont [#worship] De "az ágyúval verébre" véleményed azért sejtet valamit...

000000000

Köszönöm a gyors választ!

Ferdeszemü barátaink nem kínálnak kész megoldást a motor vezérlésére?  
Sajnos idő hiányában esélyem sincs legyártani Sneci vezérlőit (bár vér profinak tűnnek így első ránézésre).

000000000

Ferdeszemű barátaink kínálnak kész megoldást !

http://www.ebay.com/itm/400W-Leadshine-DCS810-Digital-DC-Servo-Drive-Driver-controller-80VDC-20A-/111608341089?pt=LH_DefaultDomain_15&hash=item19fc602261" TARGET=_fnew>Leadshine DCS810 Digital DC Servo Drive Driver controller 80VDC/20A

istvan3

Sziasztok, lenne egy kérdésem.
Új helyre került a cnc-m, de az a probléma, hogy nincs a helységben konnektor, szóval csak kb 70 méterről tudnék áramot hozni.  
Gondolkoztam, hogy akkor összerakok egy hosszabbítót, az a legegyszerűbb.
Kérdésem lenne, hogy szerintetek 0.75mm2 vagy 1mm2 ármérő elég lenne-e?

Ami fogyasztás van, ugye a  
-pc, sima 17" lcd monitorral
-3db léptető 44v 2.8A körül, de ugye ez nem folyamatos felvétel
-illetve 1.5kw-os 230V frekiváltó, de ahogy néztem eddigi marásaim alatt nem ment 1A fölé az áramfelvétel a motoron.

(Frekiváltó 208V-ról működik, gondolom a pc-nek sem gond ha kissé alacsonyabb a feszültség.)

PSoft

0,75mm2 nagyon vékony cérnaszál az!
70m hosszon,jelentős feszültségeséssel számolhatsz.:((

Ha én,akkor...min. 2,5mm2 keresztmetszetű kábelt használnék ahhoz a hosszabbítóhoz.

000000000

Gyújtózsinórnak nagyon jó lesz!

Hosszabbító 1,5mm2 alatt nincs.
Ekkora tosszban ilyen teher mellett inkább 2,5.

De majd a "szakértők" megmondják.
Én csak egy buta villanyszerelő vagyok. (többekközött)

000000000

istvan3

Köszönöm. Így utólag tényleg hülye ötlet volt a 0.75, azért is kérdeztem meg. Akkor marad a 2.5mm2.

ANTAL GÁBOR

Azért nem árt egy kis számolás  Ró réz = 0.01745ohm* mm2/m  ( nem Si egység de könnyű megjegyezni )    R = ró*l / A = 0.01745*70/0.75 = 1.63 ohm  Ha 5 amper megy rajta akkor 8.15 V lesz a fesz esés . Nem tragikus de ha 1.5mm2 akkor szinte semmi Persze ne akarj róla hegeszteni  Fizetek egy sört annak aki megmondja hogy miért írtam azt hogy könnyű megjegyezni ( előrebocsájtom hogy semmi köze sincs egy általam jól ismert másik számhoz , de így legalább könnyű a memorizálás )

istvan3

Kiszámoltam amúgy a feszültségesést, azért is írtam, hogy pc és a frekvenciaváltó elindul úgy is, illetve léptető tápnál sem vészes az a 2v feszültség esés. Azért nem akartam nagyobb keresztmetszetűt venni, mert lehet, hogy csak 2-3 hónapig tudom használni a helyet, és feleslegbe nem akartam kiadni 10 ezer forintot, bár mondjuk a vezeték megmarad.

xsugix

1745-ös telefonszám. A sört meg egészségedre fogyaszd! [#wink]

svejk

Meg szer kettő, mert ugye az a 70 m igazából 140.

000000000

Mégrosszabb.
Még jó, hogy van itt villanyász.

PSoft

Aztán meg...ha mind a három dróton is folyni akar az az áram!

Akkor meg,már 210!
[#nevetes1][#csodalk]

ANTAL GÁBOR

A nagy szellemek találkoznak : kb amikor beírtad akkor kapcsoltam ki a gépet. Aztán az ágyban fekve nekem is bejött a" szer kettő" de lusta voltam  felkelni és újrabootolni  hát hagytam a fenébe .