Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

lacata

Oké köszi
Megnézem délután, és majd beszámolok, hogy mi volt. Feltéve ha megtalálom a hibát.
Teljes körű cnc megmunkálás,
3D nyomtatás,
Plazmavágás, cső és zártszelvények
áthatás vágása

cytn7nv98

Sziasztok!

http://www.hobbyelektronika.info.hu/?page_id=346" TARGET=_fnew>Tegnap nekiláttam ennek a kapcsolásnak. PTC-t érdemes betenni a betáphoz és ha igen mekkorát?  
Ha egyszerűen minél könyebben szeretném megcsinálni a panelt, akkor melyik verziónak álljak neki? Sósav+hidrogén peroxid gondolom a legegyszerűbb, ha nincs gravírozó gépem.

lacata

Sziasztok !

Megnéztem a panelt, semmi hiba nincs rajta.
Átnéztem a forrasztásokat is.
Eddig nem volt az ötödik tengelyre szükség,
de most már kellene.
Az opto kimehet belőle?
Vagy a TB6560 -as mehetett ki?
Tartóáram van, a led visszajelez ha léptetek.
De a motor nem mozdul továbbra sem.
3D nyomtatás,
áthatás vágása

LittleSV

Nem ismerem az áramkört. A led ami visszajelzi a léptetést, hová van kötve? A bemenetre - opto előtt, vagy után?
Lejjebb már javasolták hogyan kövesd végig a jel útját ha nincs műszered. Mérés nélkül okosabbat nem fog tudni senki mondani. Max azt hogy tedd rá a működő X,Y vagy Z tengely step/dir jeleit az 5. tengelyre, hátha csak a mach konfigod (vagy lpt portod) nem jó.

lacata

Ezt kipróbálom. step/dir jelek áthelyezése. Erre még nem gondoltam. Ha nem megy, keritek egy műszert és neki esek. Nem egy életbevágó az ötödik tengely, évek óta nem megy, csak néha jól jönne úgy mint most. Köszi a tanácsot.
3D nyomtatás,
áthatás vágása

iiidyyiy3

Piros TB6560 vezérlő? Ha igen, akkor az a csatorna hibázik, ami az lpt porttal szembe nézve bal oldalon van, vagy az 5. tebgely kimenete? Mert akkor van egy tippem...

iiidyyiy3

Közbe rájöttem, hogy kék 5 tengelyes, és nem hibázik, hanem rossz. Így a tippem hasztalan is lenne...

000000000

És ez a "rossz" miben nyilvánul meg, mik a tünetek ?  

iiidyyiy3

Cicereg, tart, világit, csak nem forog. Ma reggel írta a kolléga, csak nem láttam odág. Valamiért azt hittem, hogy lépést veszít...

000000000

Eddig csak piroshoz volt szerencsém , de az se lesz a kedvencem.
Legutóbb 4 darab AM882-vel építettem itt a fórumon valakinek egy vezérlőt, de ahhoz képest, hogy léptetős rendszer meglepően csendesen megy. (nem nevezném meg az illetőt, ha akarja majd felfedi a kilétét)
Ezt egy régi ATT-s vezérlő helyet lett csinálva, de simán duplája tempóval meg most a masina.
Igaz nem olcsó, de szerintem megéri az árát.

s2k5ycubj

Van esetleg képed a vezérlő belsejéről? Érdekelne,hogy mi van benne.

000000000

Az AM882 belsejéről vagy a vezérlő dobozéról ?  

s2k5ycubj

Mindkettő tanulságos lehet és érdekel is,de a vezérlő bele jobban,ha választani kell. De a legjobb persze mindkettő lenne.

s2k5ycubj

Mármint az AM...

000000000

A vezérlőt nem bontottam meg, így fénykép se készült.  
A dobozról meg inkább nem is készült kép mert abból csináltuk amit ott találtunk. (szerintem nem lett szép, de emberünknek meg tetszik) [#nemtudom]
Viszont minden kábel érvéghüvelyezve van ennek ellenére is.