Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

designr

DG4s..Egy elfogulatlan tesztre-próbára nagyon sokan kíváncsiak lennénk..világszerte forgalmazzák..itt semmi hír rólla..Teljesítménye alapján egész nagy motort meghajthat..Tudom lobbyérdekek..,de miért nem ír rólla senki?

svejk

Alapvetően kevesen használnak szervot, itt is szerintem a 95%-unk léptetőzik.
Ez már régóta szabad fórum, a lobby nem lenne akadály.
Én úgy sejtem, a hazai kereskedők jelentéktelen forgalmat bonyolítanak le velünk, hazai  hobbystákkal, így nem túl nagy az érdek részükről.

Arra viszont én is kíváncsi lennék, hogy pl. ez a DG4S hazai fejlesztés, vagy már kinai cucc.

svejk

Értem, köszönöm!

000000000

Sziasztok. Annyi lenne a kérdésem, hogy van esetleg szabvány arra, hogy egy szenzort hogyan illik bekötni vagyis szineknek van-e jelentősége vagy valami szabvány?

svejk

Az elmúlt közel húsz évben nem kevés szünetmentes tápot megjavítottam, de soha eszembe nem jutott összekötni őket a soros porton a PC-vel.

Most egy APC Smart 420-as kapcsán lenne egy olyan feladat, hogy bekapcsolás után ne végezze el az öntesztet, illetve ha kikapcsolom a PC-t -ugye kilépek az XP-ből- akkor kapcsolja ki a PC az APC-t is, mert utána áramtalanítva van a helység.

A soros portos kapcsolattal és az APC szoftverével megoldhatók ezek a feladatok?

svejk

Másik gondom, az létezik, hogy egy pár éves Asrock alaplapon ne lenne olyan választási lehetőség, hogy ha megkapja a hálózati feszültséget akkor automatikusan elinduljon?
Nem találom a setupjában...

bundyland

Hát konkrétan ezeket nem kerestem soha, de használtam szünetmentest összekötve PC-vel, nem is emlékszem ilyen lehetőségekre, nem fűznék sok reményt hozzá.

svejk

Akkor fel sem telepítem, megoldom hardveresen...

Az önteszt meg végül is jó dolog, csak kicsit idegesítő...

bundyland

Szerintem az öntesz a firmware boot process része.

000000000

Elképzelhető, mert még nagyon sok alaplap nem tudja ezt a funkciót. Ezt úgy szokták áthidalni, hogy a PWR (inditó) tüskékre tesznek egy jumpert.
A szünetmentes gép kikapcsolására is sok megoldás van, csak azt nem értem ha kikapcsolják a szünetmentest akkor elmegy az áram vagyis nincs ideje a gépnek lekapcsolni, vagyis ez rossz út. Ha elmondod mi lenne a lényeg akkor kereshetünk rá más megoldást.

svejk

Megoldom én majd valahogy.

De azért leírom a metódust.
- dolgozó bemegy, felkapcsolja a villamos főkapcsolót,  
- megnyomja a szünetmentes gombját, szünetmentes bekapcsol, áramot ad a PC-nek, erre az is bekapcsol (persze ez a qrva Asrock nem), indul az XP.

- Munka végeztével a dolgozó XP-t kikapcsolja, kikapcsol a PC, valahogy ki kell kapcsoltatni a szünetmentest, mert különben minduntalan bekapcsolva felejti.
- Dolgozó megy ki, villamos főkapcsolót lekapcsol.

1-2 relével meg öntartással megoldható biztos, de legalább a bekapcsolást megúsztam volna, ha nem ilyen buta az alaplap.

svejk

Ezt csak most értelmezem:

"Ezt úgy szokták áthidalni, hogy a PWR (inditó) tüskékre tesznek egy jumpert. "

Ezt kipróbálom! [#taps]

svejk

De ez biztos működik?
Ha 4 s-ig nyomod a bekapcs gombot akkor meg kikapcsol nem?

000000000

Időrelé 0,5s-ra belőve?

000000000

Szünetmentes bekapcsol, onnan kap tápot az időrelé, az behúz 0,5s-ra, ami a power on gombbal párhuzamban van.