Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

jani300

Gondolom nem akarod visszahúzni vagy többször használni a szondát . Én hozzáhegeszteném a következő darabot , szépen körbe .
Tudom a korrózió védelem !
Azért félig komolyan gondolom :)

svejk

z2a2u8wf

nem cnc de hátha.
adott egy .-es aktív hangfalszett. a jobb első hangszóró alig hallhatóan szól. bármeiket teszem erre a kimenetre ugyanazt csinálja tehát az erősítővel lehet bibi.
Mi lehet a gond?  
egy ilyen Geniusról van szó

http://img11.aprod.hu/images_aprodhu/34561651_1_644x461_genius-51-aktiv-hangfalszett-veszprem.jpg" border=0>

Thowra

A többi szól rendesen?

z2a2u8wf

igen a többi jó. ha a másik első hangfalat kötöm rá akkor az nem szól

Thowra

Nézd meg mi történik ha megcseréled a bemenő kábelt (kábelhiba esetén nem kap jelet rendesen az erősítő). Ha így is ez a csatorna a rossz, szedd ki az erősítő modult, hátha látszik valami a panelen. Nekem is ilyen hangfalszettem van, ha van gyanús, szétégett alkatrész tudok segíteni a beazonosításban is. A furcsa, hogy csak egy csatorna a rossz, emlékeim szerint 1 IC 2 csatornát kezel, lehet nem IC hiba.
A hangerő poti is lehet rossz, nálam legalábbis az cserés lett mert megszakadt.

z2a2u8wf

Füstnyomot nem látok. sima 2csatornás (tv) bemenetnél is azt produkálja nem csak az 5.1-es dvd bemenetnél.
Áramtalanítás után szakadásvizsgálat a hangszórókimenettől az IC lábáig nem hozott eredményt. viszont csak a + szállal lehet gond ott belül mert a - szálak közösítve vannak.

Thowra

A bemenetet nézted?
Próbára kösd ki a bemenet csatlakozójából az érintett csatorna vezetékét (tűvel ki lehet szedni a házból) és hidald át egy dróttal az IC másik bemenetére (ez ugye jól szól). Ha így szól a hibás fele is akkor a bemeneten van valami gond, esetleg az előerősítőben.

z2a2u8wf

van az 5.1bemenet meg van még 3db stereo bemenet az erősítőn. bármelyik bemenetet TV, GAME, CD/MP3 használom az az egy kimenet sose szól csak alig hallhatóan.
a kép szerint mindegyik bemenetre kötött eszköz ezt a hibát produkálja.

http://img11.aprod.hu/images_aprodhu/35217909_4_94x72_genius-sw-hf51-5000-hangfal-sotet-cseresznye-fadobozos-muszaki-cikk-elektronika.jpg" border=0>

z2a2u8wf

http://img10.aprod.hu/images_aprodhu/35217909_4_1000x700_genius-sw-hf51-5000-hangfal-sotet-cseresznye-fadobozos-muszaki-cikk-elektronika.jpg" border=0>

Thowra

Szedd le az erősítő hátlapját és ott keresd meg azt az ic t ami a hibás csatornához tartozik.
Az ic egy stereo erősítő, egyik fele ugye jó a másik nem. Keresd meg az ic bemeneteit. Kösd ki a hibás oldal hang bemenet vezetékét a csatlakozóból ami az előerősítőtől jön a végfok panelre. Az ic jó oldalának hang bemenetét egy darab dróttal kösd rá a rossz oldal bemenetére.
Ekkor ugye mindkét oldalra azonos jel megy. Ha így szól a rossz oldal is akkor a hiba nem a végfokban (IC) van hanem visszább. Ha a jelenség marad, akkor vagy IC vagy az ic környéke a rossz.

z2a2u8wf

köszi holnap kipróbálom

z2a2u8wf

üdv megvan a hiba. ha megnyomom a hangerő potit akkor szól a hangszóró.az lehet kontakthibás. neked hol cserélték és mennyiért? esetleg tudol beszerzési forrást?

Thowra

Ezek szerint ez típushiba lehet ennél mert ma botlottam bele egy apróhirdetésbe amiben ezzel a hibával árulták. Én nem eredetire cseréltem, nem kaptam motoros potit az eredeti meg szakadt volt nem csak kh s. Egy sima nem motoros került bele amit talán HQ videotol rendeltem. Ha csak Kh s akkor megpróbálhatod szétszedni és kipucolni, érintkezőt közelebb hajlítani és ha szerencséd van nem is kell új.

z2a2u8wf

igen ezeknél tipushiba. tele a net az ezzel foglalkozó fórumokkal.
ha egy kimenetre 2 hangfalat teszek lesz valami baja az erősítőnek?
végülis megszűnik a stereo de 5.1-et ritkán használnék mert csak a 2ch bemenetet használnám.