Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

s73tgf9vg

Sziasztok!
75VAC 600W táphoz kellene puffer kondenzátor egyenirányítás után, nem követelmény a tökéletesen sima jel. hány mikrós kondenzátort érdemes beszerezzek hozzá? Eddig 160V 2700uF-ből gondoltam kettőt, de inkább megkérdezlek titeket is.

s2k5ycubj

Szia! Egy ökölszabályra szoktak hivatkozni ami szerint A/1000 mikrofarád. A te esetedben ez ugye 8000 lenne,de ha nem kell nagyon szűrt akkor elég lehet a 2x2700 is. Csak az nem világos,hogy minek oda 160V-os kondi? Ja és az élettartamra figyelni,láttam már 500(!) üzemórára garantált elkót is!

svejk

Mert a 100 V-os kevés, a következő kommersz lépcső pedig a 160V.
50 Hz esetén nincs nagy jelentősége az üzemórának meg a hófoknak sem, a mezei 85 fokos tökéletes lesz hosszú éveken, évtizedeken keresztül.

000000000

A reciproka a jó közelítés, azaz 1000 mikroF/A. Biztos csak véletlenül írtad el.

s2k5ycubj

A mostani kondiknál már sajnos van. Nemrégen cseréltem kétéves adapterekbe 25V 3300mikis kondikat amik napi 8 órát mentek munkaidőben. Szinte egy időben kezdtek megfáradni,pedig az adapter csak kézmeleg és azért bírták ilyen sokáig,mert kétszeresen túl vannak méretezve.

s2k5ycubj

Nyilván így az igazi,de azért érthető volt az én írásom is.

s73tgf9vg

Köszönöm a válaszokat, az 1000 uF/A közelítést megjegyzem és akkor 6000uF körülre megpróbálom belőni.

svejk

Trafós adapternél?
Lehet, de az én tapasztalatom, hogy a hazai alkatrész kereskedelembe még nem gyűrűztek be ezek a totál gagyi alkatrészek.

Lehet, hogy a ma divatos webáruházak már ilyeneket forgalmaznak nálunk is??

s2k5ycubj

A lomex-ben már megjelent ez a kategória is sajnos,de az árversenybe másként nem lehet beszállni. Sajnos ez már sokéves probléma az általam látott dolgok között,a gond akkor kezdődik amikor valaki(nálunk a managger volt) a legolcsóbb terméktől elvárja a hosszú élettartamot és a drágábbaknál nagyobb tudást. Volt egy műholdas nyomkövető egység amit kamionokba szereltünk,aztán találtak egyre olcsóbbakat,nagyon komoly problémákkal. Mindennapos dolog volt a szinte felrobbant alul méretezett kapcsolótáp,akadt amikor a beszerelés után még a melletünk kettővel álló kamionban is eltűnt a rádióvétel... És amikor ez már mindennapi megszokott dolog volt,na akkor mondtam fel. Sajnos a rádiósból volt egy masszív széria és persze senki nem tudott tenni semmit ellene,mert akkor ugrik a garancia és a panelt is rendesen elégető táp miatt fontos volt,hogy megmaradjon.

000000000

Sziasztok!

PWM feszültégének kijelzése megoldható digitális táblaműszerrel?

yx8vp32h

Szervusz!
Normál esetben a PWM jel feszültségét digitális táblaműszerrel pontosan nem lehet megmérni. Közelítő értéket tudsz mérni, ha a műszerrel párhuzamosan egy kondenzátort kötsz, ami pufferként szerepel és tárolja egy ideig a PWV feszültségét.
Ha tudod a PWM kitöltési tényezőjét, akkor viszont egy kis számolással meg tudod határozni pontosan a PWM feszültségét a táblaműszerről leolvasott érték alapján.

svejk

Nézegetem a DIN sínre pakolható túlfeszültség levezetőket.
A bőség zavarában elvesztem.
A lakásból az óra után légkábelen jön le az 1 fázis villany a sufnigarázsomhoz.
Gondoltam berakok egyet ide a garázsba az elosztószekrénybe a kismegszakítók mellé.

De milyet is keressek?

Nekem itt ugye az L, az N és a PE is ugyanazon a légkábelen jön le.
Helyi földelést nehéz lenne kialakítani.

Nincs véletlen valakinek eladó?

nonopapa

rossz lett.-)

Termékkatalógus
Hálózati- és jelminőség - TRABTECH
Túlfeszültség-védelem
Tápellátás
Itt találod,van egyfázisúhálózatra is..

Szalai György

Hát ez nagyon jó! Fogom a hasam a nevetéstől.
„Helyi földelést nehéz lenne kialakítani.”
Na, ez teljesen elfogadható szempont. Csak a villám nem érti.
Lejön szegény túlfeszültség a légkábelen, körülnéz. Aszongya: Hol a helyi földelés? Talán nehéz volt kialakítani?
Affene!  Na, jó, hát akkor visszaballagok a légkábelen, aztán megpróbálok lefolyni máshol.
Vagy inkább egy frászt fogok én ezeknek itt földelést keresgélni, sokkal egyszerűbb nekem, ha szétverek itt valamit, mint aki jól végezte a dolgát.
És végzi.