Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

PSoft

Én is voltam már abba a 10%-ba,örültem is,...kb.1hónapig.:((

000000000

http://i48.tinypic.com/2567jhl.jpg" TARGET=_fnew>Ezt találtam, egyszerű, és ha azt veszem figyelembe, hogy a TB6560 is szinte ennyi és működik, akár még ez is lehetne életképes.

s7manbs8

Igen még erre gondoltam, hogy az oszci esetleg, vagy annak a 2 kis kondija pl, vagy a reset áramkörben valami ellenállás akár, ami az oszcillátora működését befolyásolhatja.

Amúgy a proci melegítésénél, csak hogy mondjak példát, ha 12 fokos a panelem, mert itt annyi fok van kb. akkor ha 5 másodpercet ráfújok a procira egy hajszárító kis fokozatával, ha kezemet odateszem az is kibírja majdnem, tehát nem többszáz fok kell neki, olyankor a proci szerintem vagy 20 fokra melegszik kb. ennyi idő alatt és már megy is beindul. Meg kell mondani a gazdájának, hogy költözzön vele le a trópusokra, ott mindig menni fog. :)

000000000

Csak nyáron használja :)

svejk

Hmm.. nem gondoltam, hogy van rá cél IC.
Akár működhet is, kb. mint az L297.
Ha nagyon sok motorod van, akkor hajrá, az IC külföldi beszerzése ne akadályozzon, ha nem nagyon drága akkor biztos mást is érdekel itt a fórumon.

Szalai György

Akkor már miért nem a saját SLA5073 és 5074 teljesítmény fokozatával?
Kevés a 60V 5A, vagy az ára nem baráti?
Vagy mert egy tranyót könnyebb cserélni, mint négyet vagy hatot egyszerre?

svejk

Ijesztő módon szűkszavú az adatlap.
(remélem te találsz bővebbet)
Legalább a kimeneteket részletezné.
24 vagy 40V-ról érdekes lehet az N FET-ek felső oldali meghajtása.

wm94bppdn

A bal felső sarokban van a kondikapcsolgatós tápnövesztő (charge pump), az 9 voltot rátesz a tápfeszre.

svejk

Valóban van ott valami, de mi lesz a max. Ugs feszültséggel?
Megnyugtatóbb lenne egy komolyabb adatlap, de ebben a Sanken sosem volt erős.

wm94bppdn

Az adatlap inkább sejtet, mint tisztáz, az már tuti.  
Biztosan már megint félreértem a kérdésedet, de majd megmondod...  
Itt egy Móricka ábra, de alig hiszem, hogy újat mondanék vele.

wm94bppdn

Az alsó fet Ugs=Umotor, a felső=9 V.

wm94bppdn

Hülye!!
Helyesen: Az alsó fet Ugs=Ulogic, a felső=9 V.

svejk

Ez nem egészséges mód.. nekem ezek sosem jöttek be.
Vagy csak el vagyok kényelmesedve a direkt FET maghajtók világában.:)

wm94bppdn

A direkt fet meghajtók éppen ugyanezt csinálják, de a léptetőmotornál van egy kis bibi, álló helyzetben is működnie kell, a bootstrap dióda+kondi+zener a kimenetról a felső meghajtó tápjára csak folyamatos járás esetén műxik (PWM).

svejk

Ilyen esetben minden felső FET-nek 1-1 szekunder a tápban, mint a frekiváltóknál.