Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

000000000

Nagyon tetszik a gondolatod!
De óvatosan hevítsd!
Mint tudjuk, füst van benne, füsttel működik!
Nehogy kijöjjön belőle!

000000000

Pont a tegnap futottam bele egy hőfokszabályzóba ami hasonlóan működik, vagyis nem működik. Valami hibaüzenet volt csak a kijelzőn, arra tippeltem a szonda nem jó, vagy a csatlakozások de végigmértem és minden ok, aztán bekapcsolva hagytam pár percig és egyszer csak elkezdett működni, kikapcs pár óra múlva megint be és megint nem ment, hajszárítóval (mert az volt kéznél) kapott egy kis meleget és megint beindult. Arra tippeltem, forrsztás repedt meg a panelen, de még nem volt időm átforrasztani. De át fogom és én a tiednél is megpóbálkoznék egy kis forrasztgatással, mielőtt alkatrészt cserélnék.

s7manbs8

Állítólag már forrasztgatták, volt már TV szerelőnél is, vagy kettőnél, hozzám már úgy került, mint utolsó lehetőség, én mint minizsenijelölt úgy került ide hátha megoldom. Meg tudom legfeljebb veszek egy ilyen procit és írok rá egy programot annyi ... csak az sokba fog kerülni, hehe.

PSoft

Az "óvatosan hevítsd"...
Nem csak a füst miatt megfontolandó!
A hőlégfúvó,(meg a hajszárító is)elég nagy légárammal dolgozik.
Ha nem irányított a fújás,könnyen le lehet vele "takarítani" a proci környékéről azokat az apró SMD vackokat is.
Aztán,...lehet keresgélni az asztalon,meg a szőnyegen a szétfújt vackokat.:)
Ha már összeszedted a harminckét lefújt vackot,...
Utána jön az,hogy...nah,mi-hol is lehetett.:)))

etc77f5nr

Jó kis commodore 64.. Ott nem voltak kis vackok csak nagy vackok. Ha ráesett a lábadra el is törte az ujjadat.

000000000

"hátha belül összeforradna valami benne ami esetleg repedt vagy ilyesmi."
na jó, én már nem értem... belül biztosan összeforrad valami a forrponton...ami repedt volt... (de nem is nekem kell értenem :)

PSoft

000000000

Hol van svejk! Ő mondja nekem, hogy sejtelmesen fogalmazok. Ti meg hülyítitek az agyamat

PSoft

Ne hagyd magad!!!:)

s7manbs8

Dehogy hülyítik, azt se tudják miről beszélnek. :)

000000000

Megyek, megkeresem a Mikroprocesszor Javító Kézikönyvet.
Biztosan van benne ilyen fejezet: "hátha belül összeforradna valami benne ami esetleg repedt vagy ilyesmi."
Különben nem fogok tudni aludni.

000000000

Na, mostmár pukkadjatok meg!

wm94bppdn

Egy ismerősöm azt mondta, hogy gumipókkal mindent meg lehet javítani. Némelykor jó nagyokra, netán óriásiakra van szükség, vagy többre, esetleg rengeteg sokra. A te processzorodnál viszont mikroszkópikusan kicsire. Azzal oda tudnád rögzíteni a kivezetést a kötési ponthoz.

PSoft

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/kep/Mi%20ez_/IMG_9063.JPG" TARGET=_fnew>Én,már megtaláltam!:)

Azt írja,"ha összeforrad a repedés"...akkooo,má nagy a baj.:)))

Ami a képet illeti,...
Egy vállveregetés,...a helyes megfejtőnek.:))

wm94bppdn

Szovjet tudományos kalkulátor?