Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

s2k5ycubj

Ez az ARDUINO egyre jobban mozgatja az én fantáziámat is. Előbb-utóbb rendelek egyet az e-bay-ról az lesz a vége...

s7manbs8

Annyit megér, gondolom ebayen nem lehet valami nagy lóvé. :)

s7manbs8

Az pont árában van. :)

ebalint

Ha jól látom 75 % a pozitiv visszajelzése...

hostya

Akkor egy kérdés a hozzáértőkhöz..

Van nekem egy(kettő)ilyesmi kamerám mint amit © kozo hirdet az adok-veszek #69886-87 -ben.
Ezek a kamerák kompozit video kimenettel rendelkeznek. (ráadásul fekete-fehér)
Kompozit video bemenetű monitorom viszont nincs.
Van valami okosság arra hogy ezeket a kamerákat használni tudjam ?
Nem akarok se képet, se videót rögzíteni, egyszerűen csak látni szeretném amit a kamera "lát".
Van egy régi TV kártyám amin van svideo bemenet, esetleg ahhoz valami külső "kütyü" ami: kompozit video -> svideo átalakítást csinál..? (ha létezik ilyen)

svejk

Menni fog az vele, főleg hogy F/F a monitor.
Az Y világosságjel lábra kösd a kompozit jelet.

S.Videóből is működik compizitra ha egy párszáz pF-os kondival be van csatolva a színjel a világosságjelhez.
Vagy valami ilyesmi...

000000000

Szerintem erre gondoltál.

http://www.elektroda.pl/rtvforum/files-rtvforum/av-_s-video_to_composite_video_converter_7296.gif" border=0>

svejk

Ja... gondolom visszafelé is működik, főleg hogy itt a kameránál nincs színinformáció.

hostya

Köszönöm mindkettőtöknek a segítséget!
Megpróbálom  a  © technixx által javasolt rajz alapján a bekötést.

4umhue7vh

Üdv!
Van egy Sanyio Denki RBB2CT402 léptetőmotor szettem. Sajnos a neten nem találtam semmilyen leírást róla.
Van benne valami mikróvezérlő és még 1 marék 100 lábú titkos IC :) ezért a beüzemelése felejtős számomra.
A motor egy bipoláris 6.5Nm 200v-os darab, ezért ez is könnyen a kukába végezhetné, de nem szeretném kidobni.
Jó lenne valamivel meghajtani a saját vezérlője végfokját, a végfok egy külön nyákon van, a 200v-os és a  
fet meghajtó tápjával együtt. Optos meghajtok (TLP250) vannak benne, tehát csak a ledeket kellene villogtatni:).
Valami olyan könnyen beszerezhető léptetőmotor vezérlő IC-t,vagy modult keresek, ami tud micro lépéseket és meg tudom vele  
hajtani ezt a 8db optot. A segítséget előre is köszönöm!
Így néz ki:
http://www.imgserv.com/images/2014/02/04/rs8oLGtX.jpg" border=0>

2nbj3n5m

Szép jó napot. A születésnapomra az asszony meglepett egy jó erős PC-vel. De ugye salynos nincs rajar Pp port.De van egy jó állapotba lévő tintasugaras nyomtatóm meg külön egy jó és működő Szkennelem.A géppel nem akarok gépet vezérelni de szertném a fentt emlitett cuccot használni.Nincs erre valami USB elosztó? Mert a gépeket nem akarom kidobni.Vagy kérjek még a szülinaphoz nyomtatót meg szkennelt?  
Mfg.: Száraz János

istvan58

hali  
Google szerint az  RBB2CT402 szervo meghajto nem lepteto