Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

000000000

Hello. Megoldódott,egy kibelezett osram izzó elektronikával.Méretileg pont belefért.

keri

Tuti!
És mit fogsz vele hajtani?

s7manbs8

Főorsót, hűtőfolyadékot meg mi is szokott még lenni ? Meg teszek bele kettőt ha kevés.

svejk

Kitől vetted a DC konvertert?

s7manbs8

Azt KisKZ küldte nekem valamikor ajándékba. Örök hálám üldözi érte. :) Amúgy lehet ebayen venni ha jól láttam, nem drága.

000000000

Szerintetek létezik illesztő elektronika, amelyik step dir be, ±10V ki? Speed-es servo step dir meghajtással?

svejk

Persze!
Több neves hobby servo gyártó kínálatában van.

De van Sneci fórumtársunknak is.
Sok-sok régi analóg servo megy ezzel a megoldással a hobbycnc-seknél.

A gyári Mavilor panelhoz is összehoztam egyet a Magi féle mikrovezérlővel.

szf

Szia!
Nem tudnál 1 linket .Pontossan kinek van..

svejk

Ha jól emlékszem a Rutex-nek is van.
Anno nézegettem, amíg meg nem oldódott a házi megoldás lehetősége.

svejk

De vannak hardverek, a Mach3-hoz pl. a CSMIO, vagy a Linux-hoz a Mesa kártyák melyek rögtön +-10 V-ot adnak ki.

szf

És mi a házi megoldás?Ne haragudj a kérdésekért de levagyok maradva.
Beüzemeltem a DC motorokat kölcsön kártyával.

svejk

Pl Sneci átalakítója.
Vagy valami egyszerű, olcsó, vezérlő szabályozó jele kivezetve.

Mesélj a DC servo vezérlőről!

szf

Ez még nem az amit me szeretnék venni,hanem felhajtottam a gépem testvérét (kicsit messze van és nincsenek műszakiak akik segítettek volna) és kipróbáltuk a motorokat ,gyári "öreg" vezérlővel,de legalább tudom ,hogy a motorok üzemképessek.Következő lépés a vásárlás.Majd beszámolok ,ha pörög a motor.Időközben a raktáramban kezembe akadt 1 mini maestro 60x7/14-et.Ezt szeretném step/dir módon vezérelni.

krnj79r9n

Szervusztok,

Hogy tudom egy enkóder vezetékeiről megállapítani, hogy melyik melyik?
Esetleg ismeri-e valaki ezt az enkódert?

Heidenhein ERO 1421.6040
https://drive.google.com/folderview?id=0Byj-Ff4oqeKfWTllNlJUc1pTdU0&usp=sharing" TARGET=_fnew>ENKÓDER KÉPEK
Semmit nem találok a bekötésről!
Egy kefés DC motoron van rajta, amit be kellene üzemelnem egy Leadshine DCS810 vezérlővel.

Tönkremehet, ha valamit rossz helyre kötök a vezérlőn? Főleg a tápot.

bundyland