Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

PSoft

Oppá!

Nem is rossz ötlet![#eljen]
Működik ez fordítva is!!!
(Általában elfelejtem bekapcsolni a Lézergép mellé a szünetmentest.)[#falbav]
PC bekapcsol,onnan kap tápot az időrelé,az behúz "x"s-ra,ami a szünetmentes power on gombjával párhuzamosan van.
[#wave]

svejk

Kipróbáltam, a jumper nem jó, mert igaz hogy bekapcsol, de mint sejtettem a #14648-ban 4 másodperc múlva ki is kapcsol és úgy marad.

Dakota25

Egy próbát megér:
A homlokfali tüskesoron összekötni a RESETet a PWRON tüskével.
Reset induláskor alacsony, bekapcsolja az alaplapot, de hamar magas lesz, ezért később már nem kavar be, nem kapcsolja ki a gépet.
Ugyan még nem próbáltam ilyet, de van esélye.

jani300

Így van . Tegnap nekem is rögtön ki kellett próbálni :)

000000000

Szevasztok.Van nálam egy asztali nagyító,amiben egy kör alakú energiatakarékos lámpa található.A lámpa kiégett zárlatosan,es hazavágott két tranzisztort,es négy ellenállást.a tranzisztorra 4202 bd van ráírva. Ez valami Kínai csoda,mivel lehetne helyettesíteni,mert ilyet nem lehet kapni.Igazából a google csak Kínai oldalt dob ki,nem tudom értelmezni. 12W T4 6400K Daylight Kör fénycsövet kellene meghajtani.

szf

Szia
Hagyományos fénycsőhöz hasonlóan,fojtó + gyujtó.Vagy jobb villamos boltban kapható elektronikus előtét.

PSoft

Egyszer már itt,fény derült erre a titokra.
Már....nem emlékszem pontosan.:((((
Mintha valami ellenállás lánc lenne...
(a kapcsolókba beépítve a csalás)

xfg6v697j

Jó lenne,ha valaki emlékezne rá.
Ellenálláslánccal csak egy részét tudnám megmagyarázni.

69iejf00t

000000000

xfg6v697j

Szóval csalás.
Köszönöm.

000000000

Nem csalás, csak elektronika.

xfg6v697j

Az általam belinkelt videón messze nem egyezett meg a kapcsolási rajz a valódi áramkörrel.
Természetesen a san398 által likelt videó megnézése után már világos volt a dolog.

s7manbs8

A dobozomba csináltam 3 relét kapcsolni tudó panelt, 16A-es relékkel, 12-24V tápról mehet.

http://kepfeltoltes.hu/view/140117/PICT1837_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>http://kepfeltoltes.hu/thumb/140117/PICT1837_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>