Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

000000000

Ne foglalkozz vele, ilyen "csicsaságokkal" ráérsz akkor vacakolni, ha már minden jól működik. Aztán meg rájössz, hogy sok esetben felesleges is lenne.

Kelepeisz Lajos

Köszönöm mindenkinek a mai sok segitséget.

svejk

Meg pl. ha kikapcsolod a PC-t nem ugranak meg a tengelyek.
Amíg nem használtam nekem sem hiányzott, de ma már nem adnék át nélküle gépet.

besirkyjh

s7manbs8

Ha mindig van egy figyelő kéz a közelben, nem kell az annyira, de még a cnc se, mert kézzel is lehet előtolni. :)

besirkyjh

Szia

Irtam mailt .

Nekem egyszer tényleg beindult a kezemben ( szerszám csere közben ) nem csinált galibát de betojtam kicsit :)  

Kelepeisz Lajos

Sziasztok!
Szeretnélek titeket megkérni hogy valaki ajánljon olyan LPT kártyát ami már többszörösen is bizonyított, nem sóherkondi akarok rajta, de szeretnék építeni, kérésem hogy E-Stopot, és legalább 1db relét is tudjon.
Vezérlőt is után tudnám építeni ha lenne valami ami biztos beválna, de inkább megveszem a gyárit, szerintem azért az megbízható.
Köszönöm  

svejk

Ha a vezérlőt veszed, azon bizonyára lesz opto leválasztás, tehát azok elé kár a leválasztó kártya.
Ezek után már csak 4 kimenetet és 5 bemenetet kell optocsatolóval, vagy relével leválasztanod.
Általában nincs két egyforma gép, így az igények is mások.

Vedd meg a vezérlőket, drótozz össze mindent, aztán majd látni fogod mi is kell még neked pontosan.

Az viszont tény, hogy ezekkel az univerzális kártyákkal gyerekjáték a szerelés és még kultúrált is, de én még talán nem is láttam olyan leválasztót, amibe ne lehett volna belekötni valamiért.

a másik dolog, ha elkötelezed magad a mach3 mellett, akkor már most a figyelmedbe ajánlom az http://www.polgardidesign.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=17&Itemid=8&lang=en" TARGET=_fnew>UC300-at, mint UCB portos, sok be és kimenettel rendelkező kiegészítőt.

Itt a fórumon még topicot is találsz róla.

Ebben az esetben megint nem kell a tárgybeli leválasztó kártya.

svejk

Kelepeisz Lajos

Ne haragudj de nem értjük egymást, nekem nem kell usb, nekem egy sima LPT port kártya kell amibe bekötöm a vezérlőket, a kapcsolókat, stb..
evvel is elérem amit akarok, nekem csak bevált kapcsolási rajz kellene ami már bizonyított, Motion féle kártya, de nem akarok rá 7-8000ft fizetni mikor itthon hegyekben áll a sok új alkatrész.

svejk

Én nem haragszom, tegnap is Te haragudtál meg.:)

Csak meg szerettelek volna kímélni sok szívástól, nélkülözéstől.
Persze lehet második LPT portot is használni, meg még sok egyéb okos dolgot, amit én ajánlottam csak egy volt a sok közül.

De ha tényleg nem akarsz kifizetni 7-8000 ezeret akkor tényleg nincs miről beszélni.

Mellékesen a jól bevált kapcsolást miből gondolod hogy ingyen adnák??

Egyébként a NET tele van jobbnál-jobb, ötletesebb kapcsolásokkal, de közülök mint írtam, neked kell kiválasztani az igényeidnek megfelelőt.

s7manbs8

Vegyél SirNyetegtől pl. neki van LPT kártyája, ha jól tudom. Meg lehet neked speciel tervezni is ha saját igényed van.

Szalai György

Affenébe! Hogy elrejtették az árát.
Mennyi is?

Kelepeisz Lajos

Isten ments semmi harag nincs seki iránt, csak azt értsétek meg hogy próbálom baráti kereteken belül tartani az építést, és a 30000ft-s UC300 ebbe nem fér bele, több százan LPT kártyát használnak, és merem mondani ennek fele sem venné meg az usb vezérlőt akkor sem ha féláron lenne.
Még egyszer köszönöm hogy segítetek:-)

svejk

30 ropi, de tényleg fasza, pedig tudod, nekem semmi se jó... :)