Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

Kelepeisz Lajos

Nézegetem ezt a H2 vezérlőt nagyon tetszik, csak nem látok árat, esetleg van róla tapasztalat?

svejk

Már nem gyártják.

Ha jót, megbízhatót akarsz akkor a http://www.webaruhaz.klavio.hu/index.php?id=t2cnch01_aruhaz_kulcs&p=kereses&kat=140565" TARGET=_fnew>Klavio-tól MSDDvezérlőket vegyél.

Ha olcsót akarsz, de szereted a kihívásokat, akkor kínai un. "piros" 3 vagy 4 tengelyest, mely egyébként ugyanolyan IC-vel van szerelve mint a H2, de jobb a körítése.

s7manbs8

Vagy fórumostól is lehet venni, még egyszerűbbet, olcsóbbat. :)

Kelepeisz Lajos

Ismerem ezeket a kínai vezérlőket, de mit értesz kihíváson, érdemes pénzt bele fecsérelni, mert azért a jobbik piros v-type is 8000ft?  

svejk

- Néha esetleg látszólagos ok nélkül elszáll egy-egy IC. :)
Bár egy beüzemelt rendszernél ez nem nagyon fordul elő, inkább a kísérletezések és építés idején.
- A 15-ös LPT láb kihasználatlan marad.
- kevesebbet lehet kihozni belőle mint egy MSDD-ből.
- nincs doboza
- más nem jut eszembe hirtelen...

No de -ha nem is nyolcért- 3 tengelyre valót kapsz és még a leválasztó kártya is rajta van.

a többi már csak a Te hozzáállásodon és esetleg a szerencséden múlik.

krnj79r9n

Jó, persze igazad van!
Ettől függetlenül ez már így marad.
Ezen most csak gipszkartont marnak, amit megpróbálnak elszívni. Egy kis szálló por azért akad :-) Ez gyárilag is így gondolták én csak új nyákot készítettem a régi helyett. Igazából ehhez a részéhez hozzá sem akartam nyúlni. Ez nem képezte az ajánlat tárgyát, mint ahogy az sem, hogy fél napot szenvedtem mire újra összeraktam.
Ugyanis az X tengelyt acél szalag mozgatja jobbra-balra. A szalag két vége az X mozgó részén alul rögzítve végtelenítve, a híd két végén egy-egy feszítő görgő, az egyiket hajtja a szervó. A szalag felül az aluprofil belsejében megy körbe. Nagyon nyekergett a nem hajtott oldal, gondoltam megnézem mi van, megkenem kicsit. Le is szedtem kapott egy kis olajat. OK
Igen ám, de mivel meglazítottam, és alul már hiányzott a szalag végét rögzítő csavar, az közben kiakadt alul. Így az egész szalag ki is jött. Gondoltam szépen visszatolom a szelvény belsejében, csak kijön a túloldalt. Hát nem! Végül csontra szét kellet szednem a hidat, hogy a szalagot vissza tudjam tenni. Le kellet szedni a hidat, hogy hozzáférjek négy csavarhoz, hogy kicsavarhassak újabb négyet alul és így tovább, hogy befűzzem a szalagot. Na mindegy, megoldottam, így megkentem a másik oldalt is a görgőt, és most már nem nyekereg. :-)

Sokkal nagyobb problémám most az UC300 USB kommunikációja, illetve annak megszakadása, amit a másik topikban olvastál. Ezt pedig nagyon sürgősen meg kell oldani, mert az ügyfél használná a gépet és bizony így nem igazán használható. Nekünk meg a leendő megrendelésünk bukhat rajta.

svejk

Ezt a vezérlőt nem ismerem.

Kelepeisz Lajos

És az LPT kártyát?

svejk

Biztos jó, hiszen nincs is rajta olyan ami elromolna.
Én nem szoktam ilyeneket használni...

Kelepeisz Lajos

Olvasgattam egy őszközről Charge Pump a neve, állítólag valami védelmi célra készült, de olyan hiányosak a leírásik, valaki elmagyarázná ez pontosan mire van, van-e létjogosultsága az alkalmazásának?

pisti73

Sziasztok!

Szerintetek http://www.lapanthera.hu/item/1069/MEAN_WELL_RS_15_5_" TARGET=_fnew>ez a táp megfelelne a Polgárdi Balázs féle UC300-as mozgásvezérlő működtetésére?

s7manbs8

Hogyne lenne. Windows alatt pl. mikor még nme indítod el a Mahc3 programot pl, addig az LPT port kimenetein mindenféle jelek megjelenhetnek, és ha be van kapcsolva a cnc vezérlőd, azt kontrollálatlanul elkezdheti mozgatni, anélkül hogy szeretnéd, ez arra való, hogy ezt megakadályozza és csak a Mach programnak engedje ezt megtenni.

besirkyjh

Szia

A Charge Pump minket csak a védelemm miatt érdekel .
Egészpontosan a föorsonk ( maromotor ) vélenszerü elindulását gátolja meg .Ez egy folyatosan müködö négyszög jel ( azt hiszem 12Khz körüli ) ami csak akkor van amikor a Mach3 fut és nincs "Reset"ben és ezzel sorban kötve üzemeltetjük a föoroskat amit a szoftver kapcsol ki és be .Ennek igazi jelentösége a Pc bootolása közben van amikor az LPT port kimenetei kiszámithatatlanok .