Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

000000000

A sok próbálgatás során használtál már egy voltmérőt?
Nem írtad még, hogy megvan e a szekunder oldalon a villany.

yy2yggmv7

Hát köszönöm akkor ez a baj most már értem, hogy miért működik fordítva nálam, és nem is tudom már hol olvastam ezt az aktív alacsony baromságot de most nézem a vezérlő papírján és ott is activ magas szint van bejelölve.
Még egyszer köszi!

s7manbs8

A bal oldali 1-8 pont 1-2 OHM rövidet mutat, igencsak ez lesz a tettes, legalábbis ez holott, valami rábigyesztett másik fettel meg lehet nézni hogy beindulna e, itthon nincs ilyenem, kapni lehet azt látom pár száz Ft.

pbalazs

Ha olcsó, és lehet is kapni, akkor én nem szórakoznék másik típussal, ezt úgyis cserélni kell.

s7manbs8

b4nm7gjvr

Én IRF7319 -et tennék bele, mert jobb és még olcsóbb is!

s7manbs8

Neked van otthon ilyened ?

b4nm7gjvr

Megnézem holnap, ki kell menni a műhelybe! Ha lesz elküldöm neked!

s7manbs8

Lehet általa meggyógyulna, ha esetleg belebotlasz, majd itt jelezheted, benézek. Köszönet a fáradozásodért.

b4nm7gjvr

svejk

Az éjszakai bárányszámlálás közben eszembe jutott, hogy akkor jó a step jel szintje, ha a hűtőborda melletti 3 db step jel LED-je alapállapotban sötét, ha léptet akkor világít.
A LED is egyébként a monostabil után van kötve, így közel állandó fénnyel világít a step frekijétől függetlenül.

b4nm7gjvr

Még jó hogy nem szex közben jutott ez eszedbe...[#eplus2]

b4nm7gjvr

Szia! Megnéztem a sufniba, és az itteni elektronikai boltba is, de sajnos nincs! Rendelni kellene onnan ahol rugalmasan kezelik a postaköltséget és nem kérnek el ezer forintokat 1 alkatrész postájára!

yy2yggmv7

Én is megnéztem a rajzot és ez a motorpihentetés tényleg pozitív felfutó, bemenő impulzusokra működik jól de megint van egy gond.Ha a step jel pozitív felfutó élre indul akkor a 74HC14 negálja és utána a 6N137 után is alacsony  jelimpulzus lesz pedig az ic clock bemenetének pozítív felfutóra kell működni ezt megnéztem az IC adatlapján.
Remélem ez az eszmecsere nem fáraszt és ha megvan a megoldás ezt mások is látják és másoknak is segítség lehet.

000000000

Az is gond, hogy az 1 ms monostabil időalap szerintem kevés, ugyanis ennyi idő alatt a motor nem tud stabilan beállni még teljes árammal sem, közben lecsökkentettel pláne nem. Azaz legalább 10-szeresre illene növelni az időállandót a monost. RC kör módosításával.