Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

000000000

Szerintem a paksi atomerőmű is egyszerőbb, mint a 325V-ból 300-at csinálni.

Csinálni kell egy kapcsolóüzemű tápot, ami stabilizált és azon beállítani a 300V-ot és kész.
Nem kell bohóckodni a zenerekkel.
Nem a fesszel van a baj, hanem az amperral.

b4nm7gjvr

keri

Ahogy azt mondták kevés az infó.
Mint én is mondtam referenciának lehet ilyet, bár akkor sem kell párhuzamosítani, mert ugyan az az áram fog mindegyiken végigfolyni soros kötésnél.
Így aztán pont a nagyobb feszültségejtésre kell a nagyobb teljesítményt méretezni.

svejk

Aha, a #13611-et is elolvasva már sejtem hogy is néz ki az áramkör.
Ezt szeretnéd?

http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/lovi.JPG" border=0>

s73tgf9vg

Szia Svejk, igen így van ahogy mondod és arról van szó, amit mondasz.
Beszéltem Antal Gáborral és elmagyarázta, hogy miért nem működnének jól a párhuzamosan kötött diódáim, valamint hol értettem félre az eredeti ötletét. Módosul az áramkör, utána nézek, hogy tudom megvalósítani triaccal, vagy emitter követő tranzisztorral. Ha úgy érzem, hogy valamelyikkel közelebb jutottam a megoldáshoz, akkor újra jelentkezek. Mindenkinek nagyon köszönöm, hogy ilyen kitartóan segítenek!

svejk

Hirtelen ötlettől vezérelve ez a kapacitív osztós is működne talán:

a soros nagyteljesítményű ellenállás a diódahidat védi, az 1Mohmos meg a kondit süti ki ha kihúzod a konnektorból.
A C-C/10 aránya határozza meg a kimenő feszültséget, miközben fázist javítasz a hálózaton :))

http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/lovi1.JPG" border=0>

svejk

A triac-kos elegáns és stabil megoldás lehet.

s73tgf9vg

Elsőre nem jelent meg a rajzod, most már látom. Igen, ez volt az én tervem, de ha jól értettem Gábort, itt egy ellenállással kéne korlátozni a zénereken folyó max áramot, hogy ne pukkanjanak ki. Viszont ez azt eredményezné, hogy nagyon lassan töltődne a kondi.

Dakota25

Jó lenne tudni némi adatot a miskulanciáról. Kapacitás, elvárt töltési idő. Enélkül nehéz...
Ha kicsi áramokról van szó, és nem Kujbisevet kell pufferolni, akkor tekerj egy pici trafót 0.9-es áttétellel. Akaszd rá a 230-ra, és már ott is vagy csúcsegyenirányítás után a 300V alatt. Jól méretezett vassal a drop kitűnő mellékterméke az áramkorlátozás.

s73tgf9vg

Egy 320V Minimum 110uf, maximum 2200 uF kapacitású kondenzátor bankot kell feltölteni legalább 5 másodperc alatt.

ra8nsmk6w

ybm4ifb

Sziasztok

Foglalkozik valaki vezérlő javítással?..MD882 folyamatosan világít a piros led.  

Mást nem tudok róla..mármint az okról.

2nbj3n5m

Urak. Van sok 37x37mm-ert befoglaló fröcsöntött
sziv alakom.A belsejébe egy 3mm-er vastag nyák  
elférne.Kellene nekem egy okos nyákraültetett
elektronika,hogy (villógó) kitüzönek tudjam használni.Kellene egy minta.Ha megtetszik a forgalmazonak még megrendelés is lehet belöle.
Három v.négy led kellene bele.Az egész nyák nem lehet 3.2mm-nél vastagabb.
Mfg.: Száraz János. cncgravir@t-onlin.hu vagy +36harminc9öt43081

s7manbs8

No és csak közelség érző legyen benne, utána kezdjen villogni ?

s7manbs8

"csaj közelség érző"