Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

000000000

Ez már le lett boxolva  http://blog.xfree.hu/pics/m24.gif" border=0>

etc77f5nr

etc77f5nr

Basszus rossz helyre küldtem -.-

wcsxp0uxa

Van valakinek gyakorlati tapasztalata ezzel a karos kapcsolóval? TOGGLE D= 5 6P DPDT SMTS202A2 (FEM) ON-ON 3A 125VAC 2AK.2ALL.PCB SUBMINI [45-04-82]

http://lomex.hu/hu/webshop/#/group/857/billenokaros/page,0/fbtn,0/flist,0/discount,0/instock,0" TARGET=_fnew>itt lehet megnézni

4 db van belőle az előlapon ,a legritkábban használt ment tönkre mechanikailag.
5V 1-2mA kapcsolok vele .
A hozzá hasonló árban lévők 20000 kapcsolást bírnak elektromosan.
Lehet csak kifogtam egy selejt darabot?

000000000

Volt szerencsém hasonlóhoz, nem egy nagy durranás.
Az is elég hogy megadja magát ha kicsit hosszabban forrasztod a lábait.
Van ami újonnan is nehézkesen működik.
Biztos kicsi sárgák csinálták ezt is.
Amúgy mi is a kérdés ?  

etc77f5nr

Ha ügyesen forrasztod, akkor nagyon jó kapcsolók! Legalábbis én x éve használok ilyeneket, és bevált. (Pl  pc ventilátor szabályzás)

wcsxp0uxa

Köszi a tippeket ,tanácsokat.

mxjj54gxi

Ha sikerül ennek az eredetijét, a SECME gyártmányút beszerezni, az határozottan sokkal jobb a kínainál, bár az is használható, csak tényleg nagyon röviden szabad melegíteni, mert hőre lágyuló műanyagból készül.
(ki az isten talál ki ilyen marhaságot???)

b4nm7gjvr

[#nezze] Talán ez is villanykörte összeesküvés? [#eplus2]

000000000

Az ilyen kapcsolót forrasztó olajjal szoktam megkenni és a vezetéket előónozva forraszom.
Így a melegítés ideje nem több 0.2 másodpercnél.
Haverom szavajárása az ilyen gyors forrasztásra hogy "ciccenteni kell" :)

mxjj54gxi

Igen, de mi gyakorlottak vagyunk.
Képzeld el itt a hallgatókat, akik gimiből jöttek, és szerencsétlenkednek egy sima drótónozással is, hogy mivé lesz ez a kapcsoló a kezükben! :))

VighLajos

Sikerült ötpólusú tuchel-dugót vennem, szintén hőre lágyuló műanyagból.
Nem volt sikerélményem csak azután, miután megtaláltam a közel 30 éve "őrzött" bakelitalapú őskövületet társát.

000000000

Én az ilyeneket úgy szoktam forrasztani, hogy a felületét üvegecsettel átdörzsölöm és egyből forrasztható pillanatok alatt.

etc77f5nr

Azért annyira nem kényes az :). Kb mintha nyákra beforrasztanál egy ellenállat lábat :)

4ybj8h3c8

A szép új világban csatlakozót már csak úgy szabad forrasztani, ha beledugod az ellendarabba, és megvárod, míg kihűl. Nagy esély van rá, hogy így túléli a forrasztást.