Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

etc77f5nr

Üdv! 230/24VAC ~300VA (lehet csak 200lesz) toroidnak mennyi nagy teljesítményű ellenállást pakoljak lágy indítóhoz? DB/W/Ohm. Jelenleg van kéznél 2-2 db 1R/5W és 0.22R/5W, de szerintem ez karcsú lesz.

f7dmzwfr6

Lajos, biztos emlékszel rá, hogy 20 éve sem használtunk már tuchel-csatlakozót az URH-rendszereken :)
Mit szerelsz? MIDI-kábelt? Mert ott tényleg nem tudod kikerülni :)

73!

000000000

300va minek lágyinditás?
ekora toroid szinte elenyészö az induktiv lökés....

etc77f5nr

Ahhoz képest levágja a lomha 25 amperest, úgy, hogy csak az van rákötve :)

000000000

akor azal a trafonál rosszul van méretez a primer rész...
üres járatba menyit fogyaszt?
nálam is 25A kismegszakito van a hálozaton de még 600W toroidná direk inditásban sem old le az automata.... ezért is furcsálom az esetet.  

etc77f5nr

Ha kint leszek bnőmnél megmérem (ott van a gépem).

000000000

nameg az a 25A nemis igazán anyi olyan 2x aminál kiol legaláb ha lökészerü az áram..B..C..D osztályzás miat is ha figyelembevéve kismegszakitokra osztályzását...
http://biosolar.hu/stuff/uploads/kioldasi_jelleggorbe.pdf" TARGET=_fnew>kis megszakitó olsztályok

etc77f5nr

Ha jól láttam 20felkapcsolás  közben akkor C.

000000000

Nálam a C16-os szépen tűri a 800 VA-os toroidot.

VighLajos

A tuchel-dugó a feleségem kozmetikusának epilátorához kellett. Szét volt törve, szakadva. Ezzel volt megszerelve a bökdöső tű, ami kiégeti a szőrtüszőt.
...borzalmas...

VighLajos

No, igen, akkor sem kellett, max. az el-key csatlakozója volt ilyen, illetve az összes magnetofon és lemezjátszó ki/bemenete. Bár már 20 évvel ezelőtt megjelentek az RCA csatlakozók is.

000000000

Ismerősek ezek a kínai csodás kozmetikai készülékek, pár száz darabot javítottam belőlük.
A legtöbb már az érintésvédelmi vizsgán se menne át.  

etc77f5nr

Mekkora szűrést érdemes rakni TB6560hoz? 22000uF elég 35V-on? A 35A-s graetz melegszik szóval nem kevés amper szaladgál rajta. Az ökölszabály 2200uF/1A ugye?

000000000

Az érdekes ha a 35 Amperes melegszik [#fejvakaras]
Vagy valami nagyon nem ok ott vagy nem tudom, de az a kínai 3 tengelyes vezérlő a legjobb napján se vehetne fel 6-7 Ampernél többet.
Az egy dolog hogy 3 Amper tengelyenként , de a ennek az áramfelvétel max 75%-val lehet számolni.
22000uF-ot 22 Amper terhelésig simán használhatsz.
Okölszabály 50Hz-nél hálózatról egyenirányítás után 1000uF Amperenként.    
Mert minél nagyobb a frekvencia annál kisebb kapacitás kell a két csúcs közötti puffereléshez.
3 fázisú tápegységnél ez az érték meg a töredéke.  

wcsxp0uxa

Nekem is melegedett (terhelés nélkül) amikor ráforrasztottam a vezetékeket .(pedig cicergős volt a forrasztás)
Utána már lereszelgettem a felesleget a lábából azt nagy sorkapcsot neki. Ki gondolta ,hogy nem bírja a forrasztást.(ez valami autós egyenirányító volt ,pont nem volt nálam saru hozzá)