Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

svejk

Ebben a kapcsolásban a proci kimenetének L szintjénél húznak a tekercsek.

svejk

P csatornás FET-ekkel- de azok drágábbak- és GND-re kötött tekercsekkel nem fordít fázist a kimenet.

wcsxp0uxa

Izé ,nekem van ilyen napi időzítőm .
16 db relét bír kapcsolni.
pcf8583 az óra ,aranyfüst kondis , igaz földpárát nem tud még mérni mert abba maradt a fejlesztése.

wcsxp0uxa

s7manbs8

Ez se egy digitális rajz. :)

vjanos

Köszi a rajzot, és hogy foglalkoztál vele [#worship]

vjanos

Nagyon jó cuccaid vannak... [#eljen]

Igazából egy kicsit az is játszik, hogy szeretnék ismerkedni a mikrokontrollerekkel... a led villogtatós projektek után ez jó lépcső lenne.
Meg ugye jobb érzés "built not bought" matricás cuccokat használni :D

De egyébként érdekelne a cucc ára. Egyrészt ha a sajátot elfüstölöm, akkor lehet veszek egyet, másrészt van egy kollégám aki hasonló problémával küzd, esetleg továbbítom neki...

wcsxp0uxa

Az mindent felülír .
Miért választottad a Texas kontrollereit?

vjanos

Tkp ez jött szembe :D  
Itt hirdetett valaki egyet, akkor néztem utána.
$4.30 ingyen postával a launchpad, Ismerkedésnek gondoltam jó lesz...

Így hobbiszinten, ahogy olvastam az arduino a menő, viszont annak megkérik az árát.
A pichez is kell ha jól tudom vmi nemolcsó programozó?

A PIC-et milyen nyelven tudod progizni? C-is használható, vagy csak ASM?

etc77f5nr

Pichez pickit 2 pl 5k..

wcsxp0uxa

Mind a 2-ben járatos vagyok.
Alapvetően a C++ nem tartom igazán ütősnek a kontrollerekhez .(32 bithez nincs más , az egész embereket kívánó ismeretanyag is megkívánja , fat32 , TCP , USB )
De a nuvotont is megfogja.
A nano 130-as szériával már villogtattam led-et.
12Mhz kb annyit tud mint a 8 bites pic 20Mhz.
(természetesen a számítási képességei nagyon jobbak)
Viszont a Cocox könyvtára nagyon hiányos.
Az Aurdinot nem ismerem , biztosan gyorsan lehet vele beágyazott dolgokat csinálni de áldozni kell valamiből biztosan.
Nekem a PIC jött szembe.....

000000000

Sziasztok. Egy kis problémába futottam bele. :) Mint mindig. Van egy motor, ami a képen is van. Ezt kéne megszólaltatnom. Mivel nem vagyok, elektrós, ezért kérném a segítségetek, hogy miképp bekötni. A fotóra amit sárgával írtam, az eredetileg is ott van apró számmal, csak nem látható a fotón, ezért... Előre is köszönöm segítségeteket.

http://kepfeltoltes.hu/130605/MOTOR-ADATOK_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

http://kepfeltoltes.hu/130605/MOTOR-BEKOTESE_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

000000000

A másik kép lemaradt, a lényeg.

http://kepfeltoltes.hu/130605/MOTOR-BEKOTESE_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

000000000

És persze egy kis infót róla, hogy milyen motor ez. Az tudom, hogy 220ra megyen. :) És hogy nem szervó motor.

svejk

Kell hozzá egy 2uF-os üzemi kondi és egy multiméter, amivel megméred a tekercsek ellenállását.
Mérd meg az:
1-2,
1-3,
2-3 pontok közti az ellenállásokat.

Szólj, ha készen vagy!