Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

000000000

Na ez itt a paradoxon, ha lekopott a felirat honnan tudod hogy hány wattos ?  

svejk

Köss a betonba! :)

Csak egy része sérült a feliratnak, vagy rá sem írták mekkora kondi kell.

Egyébként meg akkor jön a próba, szimmetrikus tekercselésnél addig rakod a kondikat amíg nem lesz szimmetrikus a feszültség a két segédfázisként hasznát tekercsen.
De kis gyakorlattal megy az fülre is, amikor elkezd morogni akkor egy kicsit kisebb kondi kell.

000000000

Tudod nem én kezdtem ( posta )[#papakacsint]
Amúgy ötletes módszer, van is egy TELMES kondenzátor dekádom.
Egy újabb felhasználási módszere  

svejk

A non-posta tény, Te hagoztatod :))

svejk

Mekkora a dekád? Mint egy éjjeliszekrény? :)

000000000

Te meg akkor is belekötsz ha nem is téma [#crazya]

000000000

Nem akkora mit egy éjjeli szekrény, rack méret és 2 unit magas.
Most is egy ilyen dobozban van, de kicsavarozva rack szekrénybe is szerelhető.

svejk

Az elviselhető akkor.

000000000

Itt egy kép egy hasonlóról.
A különbség annyi hogy a képen TR-9308/A típus van és ennek jobb oldalt vannak a kivezetések míg nekem a  TR-9308 van, ezen bal oldat van  

http://www.radiomuseum.org/images/radio/telmes_szovetkezet/decade_capacitor_tr_9308_a_794360.jpg" border=0>

etc77f5nr

Estét. Szeretném megkérdezni, hogy a TB6560 V-type (piros 3 tengelyes) vezérlővel 34V-on mennyire hátrány http://www.dioda.hu/ads/d06010.html" TARGET=_fnew>ilyen motorokat meghajtani? 3.5A ugye a max. Első hátrány a melegedés nyilván, de ventilátorral megoldható. Másik, hogy a motoroknak 4.2A/fázis a max. A 3.5A miatt a sebességem is csökkenni fog a nyomaték mellett? (Nem feltétlen kell a 2Nm ami nemis 2Nm mert kb ugye 70% munka közben)

000000000

Svejk barátom. Minden müxik. Vettem ma kondit, bekötöttem ahogy írtad, és láss csodát megy a motor. Thank you. :)

besirkyjh

Szia  

Semmi esetre sem ajánlom .
Cserélj léptetöt inkább .
2 dolog : a 6560 sosem tudott 3,5A-t ( a tapasztalatom ezt mutatja ) .A másik hogy az a 70% a beállított fázisáramra igaz és nem az eredö nyomatékára a léptetönek .Tehát a Te esetetben a 3,5A ? kb 70% -a bár ez elég tág fogalom , mert hogy a léptetöknek erösen változik a nyomatékuk a fordulatszám függvényében .
Szerez egy olyan léptetöt ami passzol a 6560-hoz ( max 3A bipol ( 4 vezetékes ) .Esetleg cseréld a vezérlöd a 6600-ra .

etc77f5nr

Akkor sem ajánlod, ha a 3.5A valóban csak 3A és nekem teljesen fölösleges, hogy a motor tudja a max nyomatékot? Nem nagy a mechanikám. A http://kapcsrajz.site90.net/wp-content/uploads/2011/07/TB6560_v-type_manual_magyar.pdf" TARGET=_fnew>leírás szerint 3.5A a max áram, de van ahol csúcsáramnak írja. Nem mindig lehet eligazodni :) Az is nyílvánvaló, hogy van amikor hátrány a nagy léptetőmotor kisebb mechanikához még akkor is, ha hozzá íllő veérlőt használunk. Nekem tökéletesen megfelelne a motor, ha tudna biztos 500-600-as fordulatot tartani gyorsjárathoz. Késöbb pedig még mindig válthatok vezérlőt, persze ahogy a pénztárca engedi. Jelenleg nem :(

besirkyjh

Szia

A Toshiba katalogusa szerint a csucs árama a 3.5A de a Toshiba kivételével már mindenhol gyártják :(
Nem a vezérlödröl van szo hanem a léptetödröl aminek csak kb a 60%-át használod ki ( ez kb 1,1Nm erre a léptetöre ) .A léptetö motorokat illik 100% -on (A/Fázis ) használni hogy a stabilitása meg maradjon !!
Ezt Neked kel tudni hogy mi az ami most megoldást jelent de hosszutávon valamit cserélj !

etc77f5nr

Belevágok amolyan "ideiglenes"-nek és majd megírom a tapasztalatokat :). Az ic-k Toshiba-k :) Több helyről megerősítettek. Valószínüleg csak 3.2A környékén fogom járatni max 3.3A. Hogy tudom az ellenállásokat kiszámolni? Tudnál segítséget adni?