Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

tiggersoft

Be sem villan egy pillanatra sem?

s7manbs8

Azt hiszem nem látom villanni, ON/OFF gombját be lehet kapcsolni, Standby LED világít vagy nem világít állapotot mutat.

s7manbs8

Svejk nincs ilyen cuccod ? Téged láttalak sok monitorral seftelni . :)

tiggersoft

Akkor nagy eséllyel nem kap tápot az inverter.
Biztosíték vagy áramkorlátozó ellenállás halálozott el.

s7manbs8

Kösz az ötletet. Megnézegetem ezek hol lehetnek benne.

yy2yggmv7

Üdv svejk!
Én viszonylag új tag vagyok eddig egy kis gépet építettem a vezérlőt, amit TB 6560AHQ-kal oldottam meg szintén én építettem.Sajnos nem sokáig örülhettem a gépemnek mert megvették.
Nemrég vettem egy V-type piros vezérlőt mert kíváncsi voltam , hogy mennyiben más az általam
építettnél lerajzoltam az áramkört és hát  
vannak benne eltérések.
Amit nem értek a mai napig az a TQ1 és TQ2-es árambeállító lábakra kötött tranzisztorok.
Először azt hittem értem mert step jelre lépnek működésbe és úgy gondoltam, hogy vezérléskor a nyitott állású kapcsolóra kötött tranyó (azért írtam nyitott állást mert csak ilyenkor van szerepe a tranyóknak ugyanis ha zárva vannak a kapcsolók +5v van a TQ1  és TQ2 lábon ,ilyenkor a leggyengébb 25%)tunningolja az áramot,viszont ha nincs vezérlés akkor visszaesik az áram a kapcsolóval beállított szintre, tehát motorpihentetés.
A bökkenő csak az , hogy a tranyók vezérlésnél (és nyitott dil állásban )a vezérlés ütemében +5v-ra kapcsolgatják a TQ1-TQ2-őt ami pont leveszi az áramot vezérléskor.
Irok egy példát:Ha T1 High   T2  High  akkor 25%-on megy a vezérlő, ha T1 Low  T2  High akkor 50% lesz, viszont vezérléskor a tranyó a kikapcsolt T1-re a vezérlés ütemében High jeleket küld vagyis 50% és 25% között kapcsolgatja.Na ez az amit nem értek vagy nem ez a funkciója a két tranyónak.
Hát ez az amit egyenlőre nem értek azért neked irom e sorokat mert olvsatam, hogy te többet
foglalkoztál a vezérlővel.
Megköszönném ha te tudnál erre válaszolni.  

svejk

Eléggé leépítettem eme hobbimat időhiány miatt.
nincs ilyen panelem. A kép a rossz panellátható, vagy találtad a NET-en?

etc77f5nr

Én voltam és furcsának találtam, kipróbáltam és kicsit melegedett a motor :)

s7manbs8

Ez netről vett kép, de ugyanilyen panel. Néztem ha BIT3105 vezérlő IC is lenne benne rossz ebayen látok ilyet árulni, lehet érdemes lenne megpróbálni ? De még majd megnézek rajta pár dolgot meg mérni kéne mit is kap IC megy e benne stb ... Eladó  monitorod is szokott lenni nem ?

svejk

töröltettem, mert megint hülyeséget írtam, nem jó rajzot vettem elém. [#falbav][#falbav]

svejk

Jellemző...:( [#violent] szívatjuk a népet mi?
Ezeknek a kondikon kívül nem igen szokott leni más bajuk. Esetleg nagy ritkán zárlatos trafó.

s7manbs8

Ez nem eladó miért szivatnék bárkit is. :) Megspóroltam egy fényképezőgépezést meg stb.

Kondija nincs felpukkanva egyik se.

s7manbs8

Bár látok benne 2 85 fokost mert volt már javítva, de az se puki.

svejk

Ha jól rémlik akkor a C302-Q102-őt összefogó gumiám alatt van egy telj. ellenállás és egy biztosíték.

yy2yggmv7

Ha nem jutsz semmire próbáld meg kicserélni a  
sárga kondit a 230V-os oldalon a puffer mellett,
nekem már volt ilyen kapcsolóüzemű hibám.
Ja azt nem láttam,nem írtad hogy a 12v megvan e és csak a nagyfesz rész nem megy?