Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Múltkor lehet itt tárgyaltuk a laptop töltő szétszedést, csak akkor nem kellett szétszedni, de most viszont van egy olyan, megütögettem oldalán és kicsit feszgetve úgy néz ki szét tud jönni, nagy öröm, hogy végre valami sikerül is a héten ... :)

s7manbs8

Persze még nem lett jó, csak szétjött ... kimeneti oldalon nincs valami bizti benne? csak nagyon be van bugyolálva, alulról látok csak rá felül teli van hűtőbordákkal, kimenetét rövidre zárkolták lehet valamit ott vert ki talán.

000000000

Bizti csak a primerben van.
A kimeneten szokott lenni egy nem nagy értékű ellenállás PÁRHUZAMOSAN kötve.
Nehogy megszívasson, mikor a diódát méred.

s7manbs8

Pont diódát akartam megmérni csak jött a szomszéd, hogy elromlott a szgépe ...  jó hogy mondod.

s7manbs8

Dióda rövid zárat mutat minden láb, minden irányban.

000000000

s7manbs8

Ez már szerintem se normális működés.

juh0557j0

Keresek valakit aki tud készíteni egy olyan áramkört ami 2db 12VDC ( kb.: 6 Amper) szervo motort hajt egymással szinkronban egyik vagy másik irányban egy-egy gombnyomásra. Részleteket e-mailben megbeszéljük.

s7manbs8

Mégse kivettem, úgy meg nincs rövidzár. Na akkor mi nem lehet jó hehe.

s7manbs8

Azóta még nem találtál ?

juh0557j0

ANTAL GÁBOR

Mekkora lehet ennek a 2000 Ws os csőnek a begyujtás után az ellenállása ?( gondolom  egy felvillanási időméréssel meg lehetne saccolni   Amikor a felmágnesezésről beszélgettünk akkor Svejk említette hogy a Borsmagnetnél Thiratronnal sütötték rá a kondit a pármenetes tekercsre.  Ezzel a 2000 Ws os csővel is meg lehetne próbálni  . Kell egy  impulzustrafó aztán durr .Van egy régi könyvem abban vannak adatok de félek hogy ez a nagy nem lesz benne

000000000

A kábel nem zárlatos?
Az ellenállás benne van párhuzamosan a kimenettel?
Nem azt mérted rövzárnak?

s7manbs8

Kábel nem zárlatos,  kettős dióda helyén zárlatot mutat a dióda anód-katódján mindkettőn persze mert anódjain meg egy indultivitás is van az érthető, de magának az anód, katódnak nem kéne ezt mutatni.

Közbe félretettem már mert értelmesebb dolgot kell csinálnom. Az fontosabb most.

ANTAL GÁBOR

Rácsimpaszkodtam erre a villanócsöves témára mert a fiatalságomat idézi -. Nos levettem a polcról : Magyari Béla : Fotoelektronika c könyvét.( c :1962)   A függelékben 12 db orosz vill cső adata. Az IFK2000  cső 0.45 ohmos 500 voltos  ( C = 16.000 mikró )  Akkoriban volt az oroszoknak 15. 000 Ws os csövük is . Budapesten ismertem egy üvegtechnikust aki gyártott csövet ( beforrasztotta az elektródát, levákumozta és beletette a xenont )  
Fontos :  az IFK120 as csőnél a minimális időtartam két névleges ( 120Ws ) között  10 sec. ( mert hűlnie kell a csőnek )  LOVI erről ne felejtkezzél el !